KOMMENTARER

Jeg. Er. Best!?

Dette er nok drømmen for de fleste: Sjefen som er best, og alltid har vært det. (Ingen protest)

YDMYK(ELSE): Sjefen vet ikke alltid best, selv om vedkommende bestemmer. Den ydmyke erkjennelsen skaper til slutt de beste beslutningene. Illustrasjonsfoto: Pedro Valdez / NTB Scanpic
YDMYK(ELSE): Sjefen vet ikke alltid best, selv om vedkommende bestemmer. Den ydmyke erkjennelsen skaper til slutt de beste beslutningene. Illustrasjonsfoto: Pedro Valdez / NTB Scanpic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Dagens Næringsliv (DN) har, som seg hør og bør, egne sider for «Jobb & ledelse», hver mandag. Under vignetten «Lederintervjuet», som er grafisk illustrert med en dresskledd mann som lener seg bakover med beina på bordet, får vi ofte en forunderlig innsikt i objektenes forvirrede sinn.

Denne uka møter vi Per Inge Hjertaker (61), som er partner, seniorkonsulent og administrerende direktør i Hodejegerfirmaet Headvisor. Han åpner intervjuet med å forklare hvorfor det kreves ekstra mye av en leder i konsulentbransjen: «Det spesielle ved bransjen er at sjefen selv må være en av de beste». Han utdyper på spørsmål fra intervjuer:

«Ja, jeg må være en av de aller beste i selskapet, og det har jeg stort sett vært i de selskapene jeg har jobbet i. Ikke bare stort sett - jeg har vært det.»

Som ledertyper flest, avreagerer også vår mann ved å trene. Da får han mange gode ideer, antakelig slike som disse:

«Jeg spør ofte ledere om det i intervjuer: "?Du sier du løper, men hva skjer med deg når noen puster deg i nakken og er nær ved å ta deg igjen?" "Det skjer ikke", får jeg ofte til svar da. Og jeg kjenner meg igjen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer