MANGE ÅR IGJEN:  Carola Häggkvist hevder hun har minst 15 år igjen som artist. Nå er hun ute med nytt album hvor hun hyller sine avdøde foreldre. 
Foto: Nina Hansen


Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MANGE ÅR IGJEN: Carola Häggkvist hevder hun har minst 15 år igjen som artist. Nå er hun ute med nytt album hvor hun hyller sine avdøde foreldre. Foto: Nina Hansen Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Jeg er blitt kresen og jeg er forsiktig

Derfor er Carola fortsatt singel.

(Dagbladet): Hun har vært superstjerne siden hun var 14 år. Nå er Carola Häggkvist blitt 45 år og er ute med nytt album. For første gang går hun tilbake til sine musikalske røtter og hyller sin mor og far for karrieren.

Albumet, som er basert på den svenske popstjernas gamle idoler, har fått tittelen «Elvis Barbra & jag» - og slippes fredag.

- Det er et visittkort fra meg. Det er en stor del av mitt liv. Jeg er så takknemlig for at mamma og pappa ga meg musikken, sDette er platen for dem som «gillar en hes og rocky Häggkvist», sier hun og ler.

Alenemamma Carola vokste opp i Stockholm, i et hjem med stor takhøyde og med en mor og en far som alltid var til stede for sine to døtre.

- Pappa vokste opp uten far. Han sørget for at vi ble den drømmefamilien han savnet.

- Savner du å ha en slik pappa i huset for Amadeus?

- Ja, det kan man si. Men vi har det fint som vi har det, sier Carola Häggkvist, som siden år 2000 har vært alenemamma for sønnen Amadeus (13).

- Hva slags mamma er du selv?

NÆRT FORHOLD:  Her har Caola med seg sønnen Amadeus på scenen under en konsert i Sverige for noen år siden. Foto: Stefan Lindblom / Stella Pictures
NÆRT FORHOLD: Her har Caola med seg sønnen Amadeus på scenen under en konsert i Sverige for noen år siden. Foto: Stefan Lindblom / Stella Pictures Vis mer

- Jeg forsøker å både være bestekompisen som forstår, og samtidig være den voksne som setter grenser. Han er en svært sosial gutt og jeg elsker å åpne dørene for ham og kompisene, sier Carola og røper at sønnen har arvet mye av hennes musikalske sider.

Fortsatt singel Carola har aldri lagt skjul på at hun har hatt vanskeligheter med å finne den store kjærligheten etter skilsmissen med Runar Søgaard i år 2000.

Men det siste året er det blitt spekulert i om hun hadde funnet lykken med trommisen Christian «Kicken» Lundqvist, (40) i bandet The Poodles. Ingen av dem har villet kommentere spekulasjonene.

I september ble hun imidlertid sett med det svenske aviser spekulerte i om kunne være en ny romanse. Selv om hun ankom Polarpris-utdelingen og poserte sammen med Jens Svensson, røper Carola overfor Dagbladet at de ikke er mer bare enn gode venner.

- Nei, jeg har ikke kjæreste. Jeg er blitt kresen og jeg er forsiktig, så enkelt er det.

- Har du fortsatt håp om å finne drømmemannen?

- I blant får andre håpe for meg tror jeg. Jeg har det fint uten. Så får det hende hvis det hender, sier Carola.

Nyter alderen Selv om hun er blitt 45 år er hun ikke redd for å bli eldre.

- Det er kult! Jeg synes alderen er herlig, og det er godt å kjenne hvor trygg man er på seg selv. Jeg nyter at jeg slipper og strebe.

STARTEN PÅ KARRIEREN: Carola sammen med sin mor og far i starten av karrieren. I 2004 døde begge etter sykdom med kort tids mellomrom. Uten deres støtte og vilje ville hun neppe fått den karrieren hun kan se tilbake på i dag. Foto: Expressen
STARTEN PÅ KARRIEREN: Carola sammen med sin mor og far i starten av karrieren. I 2004 døde begge etter sykdom med kort tids mellomrom. Uten deres støtte og vilje ville hun neppe fått den karrieren hun kan se tilbake på i dag. Foto: Expressen Vis mer

- Føler du at du har nådd din karrieretopp?

- Jeg er tilfreds, men samtidig kjenner jeg at jeg har minst 15 år igjen som artist. Det I 2013 fyller jeg 30 år som artist. Det føler jeg skal bli min karrieretopp, sier Carola og fortsetter:

- Artistkarrieren er en ting, men mitt liv kommer alltid til å være pepret med spennende innhold. Privat engasjerer jeg meg i en hel del som ikke synes så godt - jeg er aktiv i kirken, jeg driver med veldedighet og Carola Camp, som er en skole for ungdom som ikke har hatt det like lett som meg, men først og fremst er jeg mamma.