Leo Ajkic:

- Jeg er bosnier når jeg gjør noe galt

Leo Ajkic forteller åpnet om hverdagsrasismen han opplever i Norge.

HVERDAGSRASISME: Ajkic var 11 år gammel da han kom til Norge som flyktning fra Bosnia i det tidligere Jugoslavia. Siden den tid har en seilet opp til å bli en av landets mest ettertraktede programledere. Det har ikke vernet han mot hverdagsrasisme. Foto: Eivind Senneset
HVERDAGSRASISME: Ajkic var 11 år gammel da han kom til Norge som flyktning fra Bosnia i det tidligere Jugoslavia. Siden den tid har en seilet opp til å bli en av landets mest ettertraktede programledere. Det har ikke vernet han mot hverdagsrasisme. Foto: Eivind Senneset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Problemet er at folk begynner å glemme. Vi har ikke grusomhetene fra andre verdenskrig, drapet på Benjamin Hermansen eller 22. juli friskt i minne. Derfor må vi drive forebyggende arbeid.

Det sier programleder Leo Ajkic (37) til Dagbladet. Sammen med Fredrik Solvang leder han programmet «Hev stemmen» på NRK1 lørdag, der en rekke norske artister samles for å synge ut mot rasisme og for et mer mangfoldig og inkluderende samfunn.

Sendingen er fra Oslos nye hovedbibliotek Deichman i Bjørvika og rommer artister som Musti, Nico & Vinz, Hkeem, Maria Mena, ISÁK og Astrid S.

- Det er 20 år siden drapet på Benjamin Hermansen, som er noe av grunnen til at programmet kommer nå. Det er en veldig stor ære å få være med, og jeg mener vi nå må gjøre en innsats for å jobbe mot rasismen i Norge, sier Ajkic.

- Når du vinner gull er du norsk

Ajkic var 11 år gammel da han kom til Norge som flyktning fra Bosnia i det tidligere Jugoslavia. Siden den tid har en seilet opp til å bli en av landets mest ettertraktede programledere. Det har ikke vernet han mot hverdagsrasisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer