Helgekommentaren ved Aage Borchgrevink:

Jeg er den nye Mads Hansen

---”Taco, Eva Mendez, gringo, costa, chorizo Santa Maria, tex mex, Shakira”: Etter et langt arbeidsliv på diverse kontorer, inklusive hjemmekontoret, har jeg funnet at jeg vil bli artist.

FLU HARTBERG
FLU HARTBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ja, det er på tide å realisere seg selv, og hvor vanskelig kan det være å tjene penger på folks sentimentale behov?

Hver sommer løfter nye sanger på hitlistene, og gjør opphavskvinnene og –mennene til kjente og kjære skikkelser, som gjerne resirkuleres ”Neste sommer”, for å si det med De Lillos. Den som klarer å plante flagget i sommerland, kan dermed regne med en pålitelig årlig inntektskilde.

For å lage den neste sommerlåten har jeg foretatt en kjapp og overfladisk analyse av norske klassikere basert på en ikke særlig avansert teori om at når det gjelder sommeren er det følelser som gjelder. Men ikke alle følelser.

Du har ikke en sint sang om sommeren, eller en sang full av avsky. Du tråkker rett og slett ikke nordmenns uoffisielle religion på tærne. Og hvis du nevner ting som regnvær, mygg og flatfyll, må du sørge for å gjøre det i en ironisk tone.

Med ”Sommerkroppen” beviste Mads Hansen at humor selger, også i juli.

Det gjelder bare ikke å dra den for langt, slik Kaveh og Arshad gjorde i sin remiks av Sandra og Philips ”Sommerflørt”. Folk ler kanskje av at ”baby liker en svarting”, men de vil ikke vite at du ”har en svart ting.” Da funker det bedre å være litt ullen, slik Gyllene Tider var i ”Sommartider”: ”Läppar mot läppar som tar mej i land.”

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer