- Jeg er det største fjolset av dem alle

Til tross for at han kaller John Fredriksen ei blære, er det seg selv Ole Paus vil angripe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Artisten Ole Paus slipper kommende mandag trippelalbumet «Avslutningen», som ifølge ham selv blir hans aller siste utgivelse.

En del av trilogien er består av nyskrevne satireviser, av samme slag som Paus skapte furore med på 70-tallet i «Paus-posten»-utgivelsene.

Raljerer Som Dagbladet skrev i går, er ev av visene, «Sjols Nr. 1-5», viet fem av landets aller rikeste (krever abonnement), som til tross for at de ikke er navngitt er lett gjenkjennbare.

Blant annet blir en mann som neppe kan være andre enn John Fredriksen beskrevet som «blærenes blære», og Trygve Hegnar blir beskyldt for å eie alt bortsett fra skam.

Da Dagbladet møtte Paus i dag forklarte han at det ikke var de rike han gikk til angrep på, på til tross for de friske karakteristikkene, men seg selv og kikkermentaliteten i befolkninga.

- Selvkritikk - Det har blitt en så stor del av vår virkelighet. Hva de rike gjør, hvordan de lever, hvordan de fester, hvem de er sammen med og hvordan de blir enda rikere. Egentlig er det dere i media som har skylda, sier Paus som også har laget en krass låt basert på Dagbladets forsider gjennom tre uker i mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer