Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er det største fjolset av dem alle

Til tross for at han kaller John Fredriksen ei blære, er det seg selv Ole Paus vil angripe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Artisten Ole Paus slipper kommende mandag trippelalbumet «Avslutningen», som ifølge ham selv blir hans aller siste utgivelse.

En del av trilogien er består av nyskrevne satireviser, av samme slag som Paus skapte furore med på 70-tallet i «Paus-posten»-utgivelsene.

Raljerer Som Dagbladet skrev i går, er ev av visene, «Sjols Nr. 1-5», viet fem av landets aller rikeste (krever abonnement), som til tross for at de ikke er navngitt er lett gjenkjennbare.

Blant annet blir en mann som neppe kan være andre enn John Fredriksen beskrevet som «blærenes blære», og Trygve Hegnar blir beskyldt for å eie alt bortsett fra skam.

Da Dagbladet møtte Paus i dag forklarte han at det ikke var de rike han gikk til angrep på, på til tross for de friske karakteristikkene, men seg selv og kikkermentaliteten i befolkninga.

- Selvkritikk - Det har blitt en så stor del av vår virkelighet. Hva de rike gjør, hvordan de lever, hvordan de fester, hvem de er sammen med og hvordan de blir enda rikere. Egentlig er det dere i media som har skylda, sier Paus som også har laget en krass låt basert på Dagbladets forsider gjennom tre uker i mars.

- «Fjols Nr. 1-5» er ikke kritikk av de rike for hva de gjør eller hvem de er. Det er en kritikk av at vi har blitt dumme tittere i en virkelighet som ikke er vår, sier han.

- Irriterende Paus sier at han mest av alt er grinete på seg selv, blant annet fordi han bruker tid på å følge med på hvem som er gjester på fest hos Petter Stordalen.

- Jeg har aldri vært buden selv, og det er kanskje til det beste for alle parter, men det at jeg sitter og lar meg interessere av det. Nei, det er irriterende, sier Paus. 

Sangen avsluttes for øvrig med en selverkjennelse, nemlig at Paus ser på seg selv som det største fjolset av dem alle.

- Fantastisk Stordalen er en av dem Paus synger om, og da Dagbladet presenterte hotellkongen med teksten hadde han følgende å si:

- At han skriver «hotellkonge her og hotellkonge der», det synes jeg er fantastisk. Vi i Choice har som mål å være både her og der. Jeg er altså veldig fornøyd med lyrikken hans denne gangen. Med betegnelsen «fjols nr. 3», så havner jeg jo i alle fall på pallen, sa en fornøyd Stordalen.

MEDIA HAR SKYLDA: Ole Paus med ny plate der han refser rikinger, politikere - og Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MEDIA HAR SKYLDA: Ole Paus med ny plate der han refser rikinger, politikere - og Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!