- Jeg er egentlig fristet til å si «hvorfor» tilbake

Gaute Grøtta Grav svarer på låt-slakten.

NY LÅT: «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav slapp ei ny låt i dag, «Julesangen». Her fra årets «Farmen»-innspilling. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY LÅT: «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav slapp ei ny låt i dag, «Julesangen». Her fra årets «Farmen»-innspilling. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det er dagen derpå etter nok en «Farmen»-sesong, og for programleder Gaute Grøtta Grav betyr det ferie.

Men ikke helt. I dag slapp 36-åringen en ny låt, «Julesangen», med mål om å skape julestemning.

- Sangen er så koselig at jeg har lyst til å gi den en klem, sier Grøtta Grav til Dagbladet.

- Ta fram gløggen Han forteller at låta er inspirert av juleminner fra bardommen, og at teksten gir et gir et øyeblikksbilde fra et hjem der julefreden har senket seg.

- Jeg har pakket alt inn i én låt. Målet er å skape glede og julestemning for folk. Her er det bare å ta fram gløggen, sier programlederen og ler.

Ved siden av singelslippet skal Grøtta Grav holde en konkurranse der lytterne kan lage sine egne versjoner av låta.

36-åringen har studert ved Paul McCartney-skolen i Liverpool, og slapp sitt første album i fjor. Plata fikk imidlertid terningkast én av Dagbladets anmelder, der låta «Knekkebrød» fikk særlig oppmerksomhet.

Slakt Grøtta Grav er ikke er redd for ny musikk-slakt.

- Altså, musikk for meg er et overskuddsforetak. Det er en ren avkobling som er veldig givende, og jeg gjør det hele med en god dose selvironi, sier han, og fortsetter:

- Jeg ser ikke for meg å tjene penger på denne julelåta. Den er laget for å gi julestemning til folket. Jeg er en veldig «julete» person, selv, og elsker julesanger.

I Dagbladets anmeldelse av «Julesangen» får Grøtta Grav imidlertid det laveste terningkastet - igjen.

- Ingen overraskelser fra den kanten. Jeg er egentlig fristet til å si «hvorfor» tilbake til skribenten.

- For når anmelderen har så mye imot låta, burde han vel heller unngått å skrive noe. Det som skjer nå er at flere kommer til høre på «Julesangen», og det var kanskje ikke intensjonen til vedkommende, sier Grøtta Grav.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram