- Jeg er egentlig ikke så fan av prompehumor

Men så lenge prompen tas på alvor mener Atle Antonsen det blir bra.

DOKTOR PROKTOR:  Dagbladet var med på innspilling av den nye familiefilmen «Doktor Proktors prompepulver», som har premiere til vinterferien neste år. Her er skuespillere og regissør samlet på sett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DOKTOR PROKTOR: Dagbladet var med på innspilling av den nye familiefilmen «Doktor Proktors prompepulver», som har premiere til vinterferien neste år. Her er skuespillere og regissør samlet på sett. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Her har vi en bok som folk liker i utgangspunktet, som er skrevet av en av våre beste norske forfattere. I tillegg har filmen et solid budsjett og flinke folk, så vi håper at vi skal klare å lage den norske Pippi. Det hadde jo ikke skadet, sier Kristoffer Joner til Dagbladet.

Jo Nesbøs bøker om «Doktor Proktor» har vært svært populære, og i fjor kom nyheten om at den første boka skal filmatiseres.

Prompehumor Boka «Doktor Proktors prompepulver» er en fortelling om hvordan to barn hjelper Doktor Proktor til å få den anerkjennelsen han fortjener. Den gode gamle prompehumoren er sentral i boka.

- Det er et jævlig kult univers. Jeg er egentlig ikke så fan av prompehumor i utgangspunktet, men når det er det hele filmen handler om, så begynner det å bli gøy. Filmen tar prompehumoren så på alvor at det blir bra, sier Atle Antonsen til Dagbladet.

Filmen spilles inn i disse dager på Ljan i Oslo, og Dagbladet var tilstede under deler av opptakene i dag.

Rollelista er spekket av kjente fjes, blant annet spiller Atle Antonsen Hr. Thrane, Linn Skåber spiller Bulles mamma og Bjarte Tjøstheim spiller politimann. I rollen som selveste Doktor proktor finner vi Kristoffer Joner.

Svært ambisiøse - Vi ler og koser oss veldig på settet. Jeg er litt forundret over at de spurte meg om denne jobben, fordi det er veldig annerledes fra det jeg har gjort før. Jeg er litt bambi på isen, men jeg stoler veldig på de flinke folka her, sier Kristoffer Joner.

Arild Fröhlich har regien, og det er Synnøve Hørsdal og Cornelia Boysen som produserer den for Maipo Film.

 PÅ SETT:  Her er skuespillerne Bjarte Tjøstheim, Henrik Horge, Emily Glaister og Eilif Hellum Noraker i aksjon på sett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ SETT: Her er skuespillerne Bjarte Tjøstheim, Henrik Horge, Emily Glaister og Eilif Hellum Noraker i aksjon på sett. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Produsent Synnøve Hørsdal forteller at de er svært ambisiøse i dette filmprosjektet. Filmen har et budsjett på over 40 millioner kroner, og de har store forventninger til at dette skal bli en publikumssuksess.

- Det er jo en ekstremt morsom bok. Alle som har barn vet jo at det finnes en del barnebøker som er veldig kjedelig, men denne boka er morsom både for barn og voksne. Jeg har vist datteren min noen klipp fra filmen, og vi ler godt begge to, men av forskjellige ting, forteller hun.

Filmen startet innspillingen i Tyskland i midten av april og skal være ferdig 24. juni. Premiere er satt til vinterferien 2014.

«BAD GUY»: Atle Antonsen trives i rollen som den sleipe «Herr Thrane» og mener det er gøy spille en karakter uten snev av moral.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«BAD GUY»: Atle Antonsen trives i rollen som den sleipe «Herr Thrane» og mener det er gøy spille en karakter uten snev av moral. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer