Sju år etter Utøya:

Jeg er en «landssviker-mamma og hore»

- Vi lever i et samfunn som legitimerer aggresjon og hat på et nivå vi ikke har sett før.

PROBLEMET: - Problemet er så uendelig mye større: Vi lever i et samfunn som legitimerer aggresjon og hat på et nivå vi ikke har sett før, skriver Christin Kristoffersen. Foto: Sonja Balci
PROBLEMET: - Problemet er så uendelig mye større: Vi lever i et samfunn som legitimerer aggresjon og hat på et nivå vi ikke har sett før, skriver Christin Kristoffersen. Foto: Sonja Balci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er en «landssviker-mamma og hore». Og jeg vet at mange mener at ABB bommet (!!) på mine barn.

Men vet dere hva?! Når Aftenposten setter fokus på disse sterke historiene - så må det da for pokker forventes at man har et snev av analyse å tilby! Skal vi virkelig blant annet takke en statsminister for «å prioritere netthat», når hun samtidig gir arena til en justisminister som sprer nettopp hat?

Problemet er ikke at vi ikke anmelder nok. Problemet er så uendelig mye større: Vi lever i et samfunn som legitimerer aggresjon og hat på et nivå vi ikke har sett før.

Og vi lever i et samfunn hvor frykt forstørres av et nytt fellesskap muliggjort gjennom sosiale medier. Vi lever i et samfunn som ikke har drøftet hva det betyr at vi næret en terrorist blant våre egne. Vi lever i et samfunn som ikke klarer å vise den kulturelle respekten for egen historie som et minnesmerke skal gi.

Og dette i en verden hvor motkrefter utvikler seg i et rasende tempo.

Hvordan vi skal lære, utvikle oss og sikre medkreftene når vi ikke tar inn over oss alvoret i motkreftene?

Disse sterke, vanvittige og likefullt redselsfullt sanne historier vi ser, er fra vårt eget samfunn. Våre egne folk. Og det skjer blant annet fordi vi har latt en realitet av ufattelige dimensjoner forbigås i kulturell og samfunnsmessig stillhet: Utøya og regjeringskvartalet var terror utført av en av våre egne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer