- Jeg er en nyhetsjunkie

Olav Sandnes om sin nye jobb som TV 2-sjef.

NY SJEF: Olav Sandnes tar over som TV 2-sjef. Foto: TV 2
NY SJEF: Olav Sandnes tar over som TV 2-sjef. Foto: TV 2Vis mer

(Dagbladet): I dag tidlig ble det kjent at Alf Hildrum gir seg som TV 2-sjef, og at Olav Terjeson Sandnes (42) tar over roret.

Sandnes er i dag administrerende direktør i Egmont Publishing, og er også styremedlem i Mediebedriftenes Landsforbund og styremedlem i Norsk Presseforbund.

- Jeg skal ikke komme med noen store programerklæringer i dag, jeg ble ansatt bare for noen timer siden. Men jeg ser naturligvis veldig fram til å starte, sa han til TV 2 Nyhetskanalen like etter offentliggjøringen.

Digital utvikling Sandnes er ikke et kjent ansikt i det norske medielandskapet fra før av.

- Jeg har ikke vært veldig aktiv på Twitter, selv om jeg følger veldig mange. Jeg bruker sosiale medier mye, i likhet med de fleste, sier han, og legger til:

- Jeg ønsker å få nyheter der jeg er, når jeg vil ha det. Det er det mediekonsumenter i 2014 ønsker seg, og der må også TV 2 være langt framme. Jeg er å betegne som en nyhetsjunkie, sier han.

Til Dagbladet forteller Sandnes at hans viktigste utfordring blir digital utvikling.

- I likhet med resten av mediebransjen så må jeg sikre at vi fortsatt ligger foran i utviklingen. Det er en stor utfordring for oss alle sammen, og det å sikre at man videreutvikler TV 2, slik at vi kan være tilgjengelige der seerne er, det tror jeg blir veldig viktig, sier han.

- Hvordan blir din nye arbeidshverdag?

- Det vet jeg ikke helt ennå. Men jeg har fulgt TV 2 veldig tett som styremedlem i TV 2, så jeg vet mye om kanalen. Men det er klart at det er en krevende jobb, så jeg må bruke den første måneden på å finne ut av hvordan jeg vil styre hverdagen min, sier han.

- Opptatt av å møte folk - Hva er dine satsingsområder?

- Jeg vil ikke gå ut med en tydelig programerklæring helt ennå. Det jeg kan si er at jeg er opptatt av at TV 2 skal være en viktig samfunnsaktør, både innenfor nyheter, kultur og språk, sier han.

Om sin egen lederstil sier Sandnes:

- Jeg er opptatt av å møte folk, og snakke med folk. Jeg har en grunnleggende tro på at hvis man er tydelig på sine intensjoner, så kan man tåle å mene forskjellige ting, sier han.

- Hva syns familien din om at du har fått ny jobb?

- I likhet med de fleste på min alder, så har vi en løpende utfordring på å få tiden til å strekke til. Man ønsker å gjøre så godt man kan i en spennende jobb, men samtidig ønsker man også å være en god småbarnsfar, og kanskje også trene litt. Den utfordringen deler jeg med mange, tror jeg. Men samtidig så er det ikke sånn at jeg ikke har jobbet før, sier han.

- Du har ikke et av de mest kjente navnene i mediebransjen - er det en fordel eller ulempe?

- Jeg tenker at jeg må forsøke å bruke mine egenskaper på best mulig måte. Hvor kjent man er tror jeg ikke er det som er avgjørende, sier han.

- Hva blir annerledes med deg som TV 2-sjef?

- Jeg mener at Alf har gjort en veldig god jobb som sjef i TV 2. Han har bidratt veldig mye til at TV 2 er der TV 2 er i dag. Det er noen åpenbare forskjeller på oss, jeg er yngre, og treffer gjennomsnittsalderen i TV 2, som gjør at jeg kan bidra til at jeg jobber godt sammen med dem. Jeg tror også at jeg har en god teknologiforståelse, og jeg kommer til å legge vekt på å ligge i forkant, og å tilgjengeliggjøre TV 2s innhold.