Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Jeg er en småbarns­mamma som vil leve!

- Hvem ønsker å ha andres «blod» på sine hender?, spør kreftsyke Rebecca Island (36).

TANKELØST: Rebecca Island fra Bergen er syk. Hun fikk brystkreft for andre gang som 35-åring og har lavt immunforsvar. - Det er mange som er i samme situasjon som meg. Det er tankeløst at folk bryter karantenen, skriver hun. Foto: Privat
TANKELØST: Rebecca Island fra Bergen er syk. Hun fikk brystkreft for andre gang som 35-åring og har lavt immunforsvar. - Det er mange som er i samme situasjon som meg. Det er tankeløst at folk bryter karantenen, skriver hun. Foto: Privat Vis mer
Meninger

Dette gjør meg vanvittig frustrert! Jeg leste nettopp at folk i karantene bryter denne for å dra på butikken eller trene.

Som kreftsyk småbarnsmor som kjemper mitt livs kamp for å overleve en sykdom legene sier vil ta livet av meg, er jeg helt avhengig av min helse og den hjelpen jeg kan få på sykehuset.

Å bli satt i karantene, eller i verste fall bli corona-syk, kan få enorme konsekvenser for meg og alle andre som er i risikogruppen.

Jeg synes det er ufattelig uansvarlig og tankeløst at folk holder på som dette. Dette med å hindre smittespredning er kjempeviktig, og det må en kollektiv dugnad til for å hindre at liv går tapt. Hvem ønsker å ha andres «blod» på sine hender?

Skjerpings til dem det gjelder! Det som er viktig for folk å forstå er at de er i karantene av en grunn. Selv om de har milde symptomer eller ingen, kan vi andre bli alvorlig syke eller dø av det.

Så lenge man fokuserer på at grunnen til at folk sitter i karantene er for å verne om oss som er syke, så er ikke dekningen overdrevet. Jeg var ganske rolig fram til dette eskalerte her hjemme. Men nå blir jeg engstelig fordi folk ikke tar det alvorlig nok.

Det har kanskje ikke så mye å si for Ola Nordmann som er friske, men det gjelder mange som er syke. Barn, voksne og eldre, ja, mange mennesker som ikke ser syke ut på utsiden. Og det må folk forstå.

Jeg strålebehandles for voksende kreft med spredning, og skal egentlig snart ha flere cellegiftkurer.

Uansett hva jeg velger, føles det som jeg tar en enorm risiko. Skal jeg utsette cellegiftkurer på grunn av redselen for coronaviruset, og så risikere at kreften vokser? Eller skal jeg velge å gjennomføre cellegiftkurer som går utover immunforsvaret mitt, slik at jeg risikerer å bli livstruende syk av coronaviruset?

Det er et kjempevanskelig dilemma.

Jeg tenker at folk må forstå at selv om de ikke har symptomer, så må de overholde hjemmekarantenen de er gitt!

Folk må tenke seg om, det er mange som er i min situasjon. Om folk fortsetter å bryte karantenen, kan dette medføre at vi andre dør.

Det gjelder så mange mennesker.

Dette innlegget ble først publisert i redigert form Bergens Tidende.

Hele Norges coronakart