- Jeg er en streng mor

I «Little Fockers» kommer vi nærmere inn på barna i den spesielle Fockers-familien. Jessica Alba (29) innrømmer at hun er en streng mor selv.

MEST SEXY: Jessica Alba, som er blitt kåret til verdens meste sexy kvinne, sier hun ikke må bevise mer på grunn av utseendet sitt. Hun er nytt tilskudd i den stjernespekkede filmtrilogien om Focker-familien. Her sammen med medskuespiller Robert De Niro. Foto: Scanpix
MEST SEXY: Jessica Alba, som er blitt kåret til verdens meste sexy kvinne, sier hun ikke må bevise mer på grunn av utseendet sitt. Hun er nytt tilskudd i den stjernespekkede filmtrilogien om Focker-familien. Her sammen med medskuespiller Robert De Niro. Foto: ScanpixVis mer

NEW YORK (Dagbladet): - Familien min er helt ulik familiene i filmen, men det finnes enkelte fellestrekk i forhold til hvordan de oppfører seg når jeg introduserer et nytt menneske i familien, sier Jessica Alba til Dagbladet på Ritz Hotel Carlton i New York.

- De har en egen måte å drite meg ut på, og hvis du ikke rømmer etter at du har møtt foreldrene mine, da har du klart testen. Jeg har et veldig godt forhold til dem, og jeg elsker dem til døde, men det er jobben deres å gjøre meg flau.

Tredje «Fockers»-film
Først kom «Meet The Parents», der Robert de Niro spiller overbeskyttende patriark og Ben Stillers svigerfar. Så kom «Meet The Fockers», oppfølgeren der Dustin Hoffman og Barbara Streisand er Stillers foreldre med et noe spesielt etternavn.

Og i den tredje oppfølgerkomedien «Little Fockers» er stjernelaget blitt ytterligere styrket med Jessica Alba. Hun spiller en representant for en ny ereksjonspille som skaper bølger i Fockers-familien.

- Jeg synes karakteren er artig. Hun er veldig energisk og hysterisk og entusiastisk, og det var frigjørende å spille henne, sier Alba, som sier hun var stor fan av de to forrige filmene.

- Jeg var veldig glad for å få sjansen til å få være med i denne. Ben Stiller er et komisk geni, og han er veldig søt og sjenerøs. Jeg følte meg alltid oppmuntret til å leke og ha det gøy.

I en av scenene ender Alba i et tomt svømmebasseng i bare undertøyet. Men Alba, som er blitt kåret til verdens meste sexy kvinne, mener ikke at hun må bevise mer på grunn av utseendet sitt.

- Jeg synes komedier er vanskelige å gjøre. Punktum. Jeg tror ikke det har noe med å gjøre om man er kvinne eller mann, det handler om å treffe timingen og rytmen, og om å være fri i øyeblikket. Hvis man knekker den koden, har ikke ens fysiske utseende noe å si. Problemet er at det blir skrevet så få fysiske komedieroller for kvinner. Så sånn sett var jo denne nesten banebrytende.

Feirer jul med storfamilien Når jula synges inn, står Jessica Alba på kjøkkenet i huset sitt i California og svetter over grytene.

- Dette blir den tredje jula vi feirer jul i huset vårt. Vi har 84 familiemedlemmer til middag, så vi må leie bord og stoler og lage mat i tre dager. Jeg har alltid likt å lage mat, men alle tar med noe, så jeg lager ikke alt, forsikrer hun.

Høytiden i år blir Alba og ektemannen Cash Warrens datter Honor Maries tredje jul. Jessica Alba sier hun ikke har vært den samme siden datteren ble født.

- Jeg føler meg langt mer trygg på meg selv nå, og jeg er sentrert på en helt annen måte jeg var før. Jeg tror jeg har blitt en bedre person av å få barn, sier Alba, som tror det viktigste for å være en god mor er «uforbeholden kjærlighet og å kvitte seg med egoet sitt».

- Jeg er en ganske streng mor. Jeg tror barn gjør det bedre i kontrollerte miljøer, der de har grenser og struktur, sier hun. Datteren har også endret hvordan hun velger roller.

- Før var jeg så glad for å få jobber, at jeg tok det meste jeg ble tilbudt, men etter at jeg fikk datteren min, har jeg brydd meg mindre om det. Jeg vil mye heller tilbringe tid med henne, og hvis jeg skal tilbringe tid uten henne, må det være fordi det er noe som gjør at jeg vokser og utvikler meg og lærer. Nå handler det ikke om størrelsen på rollen eller budsjettet filmen har, jeg bryr meg mer om hvem som lager filmen, og om karakteren.

I «Little Fockers» var de berømte kollegene naturligvis også et trekkplaster. Skuespilleren, som har kontraktfestet at hun aldri vil være naken på film, klaget ikke engang da undertøyscenen i bassenget ble spilt inn på kjølige høstdager.

- Jeg er så heit at jeg varmer opp miljøet, sier Alba og blunker.