- Jeg er et rasshøl

Gene Simmons er for å skyte dopselgere, omgi seg med vakre damer og ha masse penger. Rasshøl? Helt klart.

Gene Simmons, grunnleggeren av Kiss, har tatt med sin lange tunge til Norge for å snakke om en salig blanding av penger, politikk, damer og soloalbumet «Asshole». Og det tar ikke lang tid før vi er inne på det gode liv, Gene Simmons-versjonen.

- Klart jeg hadde sex i natt. Hva annet skulle vi gjøre? Snakke?

Liv og Linda

Om oss nordmenn sier han at vi er en gjeng sosialister som ikke «vil at noen skal ha suksess, bo i et varmt land, omgi seg med vakre damer og ha tonnevis med penger».

- Dette er ikke et filosofisk spørsmål. Det som teller, er fravær av smerte og jakten på lykke og velvære, sier Simmons.

- Var det derfor du begynte med musikk?

- Det handlet om penger og damer fra første stund. Og det gjør det fortsatt hver dag. Alle som forteller noe annet lyver, enten det er Springsteen, Dylan eller andre.

Du kjenner jo to kjente norske kvinner, skuespilleren Liv Ullmann...

- Ja.

- ...og Linda Johansen. Du husker henne også?

- Ja. Hun er veldig sjarmerende og veldig vakker. Om jeg hadde sex med henne? Selvfølgelig.

- Vel, hun sier at du ikke hadde det. Det står faktisk i hennes biografi.

- Åh, når Linda sier det... En gentleman respekterer alltid hva en kvinne sier. Og hun har selvfølgelig rett.

Si sin mening

Gene Simmons vil si sin mening. Det er det hans andre soloplate, eller ifølge Simmons, hans «andre platinaselgende soloplate», handler om. Om å være seg sjøl, tørre å være han som sier akkurat det han mener, si han «vil tjene mer penger enn Gud».

Derfor har han kalt albumet «Asshole». Den kroppsdelen er godt plantet i sofaen mens vi hører raskt gjennom albumet, en sjangerhoppende opplevelse med mange gjester: Dave Navarro fra Jane's Addiction, de tidligere Kiss-medlemmene Eric Singer og Bruce Kulick samt Zappa-familien. De bidrar på «Black Tongue», en låt Simmons skrev over originale gitar- og vokalinnspillinger gjort av avdøde Frank Zappa. I tillegg skrev Simmons den rolige «Waiting for the Morning Light» sammen med Bob Dylan.

Men det var det norske bandet Shirleys Temple som leverte tittelsporet, som rockehelten føler setter ord på Simmons anno 2004.

- Jeg stoppet helt opp da jeg hørte «Asshole». Den hadde den rette rock'n'roll-ideen.

- Og det er?

- Rock er et manifest, man henvender seg til alle, ikke til én. Du slår fast at dette er det jeg tror på, dette er hvem jeg er. Men «Asshole» er bevisst, det peker tilbake på meg også. Vi er alle rasshøl. Det er en god idé, og jeg er veldig sjalu fordi jeg ikke skrev låta.

- Blir du ofte kalt et rasshøl?

- Mange ganger. Han Gene har for mange damer, for mye penger. Oversatt betyr det: «Jeg vil være Gene Simmons.» Det er derfor jeg er et asshole, fordi jeg tør å si at jeg vil ha mer penger, og at jeg vil ha søstera di og mora di også.

Ekstrem

Det gjelder altså å si sin mening, og Simmons mener om så mangt. Dopselgere burde skytes. President Bush er ifølge bassisten en klovn, men nødvendig i kampen mot terrorisme. Simmons er for å teppebombe fjellene i Afghanistan på jakt etter terrorister.

- Mange vil kalle deg en ekstremist?

- Jeg er ekstrem når det kommer til overlevelse, men svært liberal når det gjelder like muligheter til penger og damer.

«Asshole» slippes 18. mai.

SANNHETEN: Kiss' Gene Simmons mener han kan være for sannferdig til tider. - Det sårer hvis du ikke er tykkhudet. Folk vil ofte ikke høre sannheten. Hvis ei jente spør om du liker kjolen, så vil hun ikke høre at hun ser feit og stygg ut i den, sier Gene Simmons. Han har ingen planer om å turnere solo - hvis ingen blar opp sinnssykt mye penger.
TUNGA: Gene ser seg ut en dame.
KISS: Gene Simmons (f.v.), Peter Criss, Paul Stanley og (foran) Tommy Thayer har ingen konkrete planer om å spille i Norge.
I LINSA: Gene Simmons har vært i rampelyset i 30 år. 18 mai kommer soloskiva «Asshole».