- Jeg er ferdig med action

LOS ANGELES (Dagbladet): Sylvester Stallone (55) er lei action. Etter den lunkne mottakelsen av filmen «Driven» vil han heller satse på romantiske komedier.

Drømmen er å spille mot Arnold Schwarzenegger.

- Jeg og Arnold har flere ganger pratet om å gjøre en komedie sammen. Vi venter bare på det riktige manuset, sier Sylvester Stallone til Dagbladet.

Begge actionheltene og superstjernene er i dag mer familiefedre enn karrierejegere. Ikke minst Stallone, som har to små barn med sin kone Jennifer Flavin - fire år gamle Sophia Rose og to år gamle Sistine Rose.

- Livet mitt er dramatisk endret etter at jeg fikk de to. Jeg er mer realistisk, skjønner hva som betyr noe. Arbeid er viktig for oss alle, men i mitt liv har det periodevis betydd alt. Det er feil.

«Bestefar» Sly

Godeste Sly ser litt bestefaraktig ut da han møter Dagbladet på et overdrevent luftnedkjølt hotellrom i Los Angeles. Han har på seg lyseblå skjorte og svart bukse, legger armene i kors, og virker som om han har all verdens tid. Han ser fortsatt godt ut der han sitter solbrun med sitt karakteristiske skeive smil, selv om det tydelig ses at han ikke er akkurat er Rambo lenger.

- Jeg er ferdig med de voldsomme actionrollene. Nå er actionfilmer for meg bare eksplosjoner og ulyd, sier mannen som har vært Hollywoods best betalte skuespiller med sine stereotype «underdog»-actionkarakterer.

- Hva slags forhold har du til Rocky og Rambo i dag?

- Vi skriver ikke så mye til hverandre... Nei, alvorlig talt: De to karakterene skapte min karriere og snudde opp ned på livet mitt. Når jeg går i hagen og tenker, skjønner jeg at jeg har mye å takke de to for. Å skape Rocky er sannsynligvis det jeg er mest stolt av.

- Langt fra perfekt

Stallones storhetstid som actionhelt er over i Hollywood, selv om han nå er aktuell i racerbildramet «Driven», både som manusforfatter, medprodusent og hovedrolleinnehaver. Han er definitivt ikke fornøyd med filmen:

- Jeg skrev en annen historie enn den som du nå ser på film, sier han og tar et glass vann før han tar en ny noenlunde gjennomtenkt, men behersket sats:

- Jeg ville at historien skulle dreie seg om veteransjåføren (spilt av Burt Reynolds, red.anm.) og hans liv, men under klippingen ble det snudd opp ned.

Han er tydelig misfornøyd med prioriteringene den finske regissøren Renny Harlin («Cliffhanger») gjorde i redigeringen av «Driven». Kritikerne likeså. Jamnt over svake anmeldelser, som det har vært med Slys filmer de siste åra, med unntak av «Cop Land». Selv i det farts- og actionelskende USA har det gått dårlig for filmen. Den toppet riktignok filmlistene de første ukene i USA, og grisebanket Harald Zwarts «One Night At McCool's», som hadde premiere samme helg. Likevel: Bare halvparten av innspillings- og markedsføringskostnadene er tjent inn. Slikt blir det bråk av - og slikt forsøker ikke engang vår Rocky- og Rambo-helt å skjule. Til det har han vært for lenge i Hollywood. På tide med en god latter - snurr film.

ACTIONLEI: Sylvester Stallone skrev manuset til den Norges-aktuelle racerbilfilmen «Driven», produserte den - og tok like godt hovedrollen. Det ble ingen suksess. Nå vil han heller lage romantiske komedier, som den ferdiginnspilte «Avenging Angelo».Foto: ERIC GAILLARD