Jeg er forbanna. Jeg lever. Jeg kjenner fellesskap. Jeg stemmer i: «TESLARASSHØL»

Språkrådet, kom på banen!

Jeg er forbanna. Jeg lever. Jeg kjenner fellesskap. Jeg stemmer i: «TESLARASSHØL»
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg var sånn passelig blid og fornøyd denne kalde lørdagsettermiddagen i Oslo sentrum. Blid og fornøyd fordi jeg nettopp hadde observert en av Norges hittil to kvinnelige finansministere skeptisk vurdere formålet til ymse snodig nips inne på Clas Ohlson.

Selv kikket jeg forvirret på utvalget av elektroinstallasjonsartikler. Min egen plan om å utføre huslig vedlikehold som krever at man skrur av hovedsikringen for ikke å bli drept, gjorde meg også skeptisk, derav passelig blid og fornøyd. Jeg fryktet jo på sett og vis å dø, der jeg gikk. Karamellene fra da vi flyttet inn varmer fortsatt tilfeldige deler av kroppen på kalde dager.

Så bra jeg og topplederen er i samme båt, tenkte jeg. Selv om hun vet hvordan man styrer en statsøkonomi over flere år, og jeg bare skal fordele 931 kroner de neste sju dagene før lønning, rynker vi panna sammen. Der dypt inne i detaljhandelens skjæringspunkt mellom et overveldende, totalitært tilbud av hjemmeartikler og null service, er vi alle like lite verdt.

Jeg forlot dette gapende sorte hullet av hjelpsomhet og gikk videre mot Stortorget. Krysset trikkelinjene foran Oslo domkirke på rød mann. Galskap, jeg vet, men det hasardiøse utstyret i den lille blå handleposen er jo uansett dødelig i feil hender, så jeg hadde ingenting å tape. En syklende, eldre mann står stille midt i krysset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer