- Jeg er forelsket i Jorun

Christian Stenseng bekrefter romansen med Idol-vinner Jorun Stiansen.

(Dagbladet.no): På nattas Idol-fest går Christian, som ble stemt ut av Idol tidligere i vår, langt i å bekrefte at han og Jorun har «noe på gang».

- Jeg er forelsket i Jorun, bekrefter han.

Men Christian sier at de to på forhånd var enige om å si «ingen kommentar» til alle spørsmål om dette hele kvelden.

Men etter at folk så hva som skjedde på TV i kveld, har forelskelsen blitt nattas samtaleemne, og det har ikke vært lett å skjule følelsene.

Christian sier han oppfatter forelskelsen som gjensidig.

Ballets dronning

Jorun oppfører seg som en sann dronning på nattas Idol-fest. Hun fotfølges av muskelmenn som holder pressefolk på avstand.

Medieinteressen for årets Idol-vinner på nachspielet er langt større enn den oppmerksomheten som ble fjorårets vinner Kjartan Salvesen til del på tilsvarende fest for et år siden.

SØT MUSIKK? Jorun Stiansen feirer seieren i Idol på fanget til den tidligere finalisten Christian Stenseng. Foto: Eirik Helland Urke
SØT MUSIKK? Jorun Stiansen feirer seieren i Idol på fanget til den tidligere finalisten Christian Stenseng. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Vil klemme alle

Jorun Stiansen (21) ble utropt til årets Idol i kveld, og tårene trillet i ansiktet til gladjenta fra Vennesla.

- For meg var det stort bare å få stå her. At dere har stemt meg til vinner er helt utrolig. Skulle ønske jeg kunne gi alle, absolutt alle, en klem, sa Jorun.

- Ja, klem meg Jorun! svarte fansen bak i salen.

Et Idol-par?

Men da Jorun sang Idol-låta «This is the Night» med alle de tidligere finalistene som kor, så det ut til at Christian Stenseng fikk ekstra oppmerksomhet fra vinneren.

Spekulasjonene raste etter at de to holdt hverandre i hendene og klemte litt ekstra lenge: Var det et kyss? Er det søt musikk på gang?

Under TV 2s Idol-nachspiel etter finalen, ble Christian Stenseng ble konfrontert med at han hadde bilde av Jorun på mobilen sin. Han svarte unnvikende.

- Spør hvem han koste med på scenen, sa Mari Vestbø da til programleder Cathrine Lilleaas.

- Jeg gratulerte årets idol-vinner 2005, svarte Christian med et lurt smil rundt munnen.


Tone tok det pent
Tone Damli Aaberge (17) fra Sogndal viste seg som en raus og god taper etter finalen.

- Dette er så fortjent for Jorun. Jeg er overhode ikke misunnelig. Jeg er ingen taper. Jeg har følt meg som en vinner hele uken. Vi er begge vinnere, sier en like blid Tone.

- Jeg kommer til å savne alle sammen, de andre deltakerne, idoldommerne, programlederne, alle som har vært med.

Hun sier at hun har prøvd seg på mange musikksjangere gjennom Idol, og hun trivdes godt med storband, men det er jazz, og jazzpop som hun trives best med og har lyst til å satse på.

- Må tenke litt lurt vet du, sier Tone med et smil.

Cindy med på turnéen

Ali skal være med på Idol-turnéen i sommer, og vil helst ha med seg Christian fordi han er en show-mann. Han hadde selv planer om å snekre for faren sin i sommer, men det blir det lite av

Cindy hadde planlagt å dra til Syden i sommer:

- Men det kan jeg gjøre en annen gang. Jeg er bare så glad for at jeg får være med på turneen. Det kommer til å bli veldig, veldig gøy.

Skulle hun få velge hvem hun vil ha med som sistemann, så sier hun Erik.

Erik selv sier at det kunne han tenke seg, men om han ikke får være med så har han uansett tenkt å jobbe med musikk i sommer.

Jevnt før finalen

I alle nettavstemninger som har vært utført før finalen, har det vært bortimot dødt løp mellom Tone og Jorun.

Også på prestasjonene i finalen var det vanskelig å skille de to jentene. Dagbladet.no holdt imidlertid en bitteliten knapp på Tone, som vi synes klarte seg best på Idol-låta «This is the Night».

Et knapt flertall av leserne våre stemte også på Tone. Fram til finalen var stemmetallet så og si identisk, men klokka 21.41 i kveld, var Tone noen små prosentpoeng foran Jorun:

Tone: 1945 stemmer (51.7 %)

Jorun: 1816 stemmer (48.3 %)

Men de som har stemt via telefon og SMS var altså klare i sin tale: Jorun fikk 55 prosent av stemmene, mens Tone fikk 45.

Slik vurderte Dagbladet.no finalenumrene:

Tone Damli Aaberge

«Sunday Morning» med Maroon 5

Flott stemme, som klarte de krappe vendingene som preger denne Stevie Wonder-tradisjonelle låta. Beveget seg bra på scenen, og kommuniserte bedre med publikum enn på lenge. Virker sikrere enn tidligere i Idol.

Jorun Stiansen

«What\'s Love Got To Do with It» med Tina Turner

Om det var nerver eller rett og slett at hun ikke klarte denne låta, er vanskelig å si. Det var litt uklar, bristende vokal til tider.

Tone Damli Aaberge

«Leave Right Now» med Will Young

Tone velger låter menn har gjort kjent, men klarer likevel å skape sin egen stemme som ligner originalen uten at hun høres ut som en mann. Likevel var åpningsnummeret bedre enn denne låta. Stemmen virket litt usikker på noen punkter i låta, selv om hun ga alt til stor jubel i salen på refrenget.

Jorun Stiansen

«If I Ain\'t Got You» med Alica Keys

Krevende vokallåt som Jorun klarte å henge med på. Kanskje en av hennes beste prestasjoner i Idol. Dyp flott bærende vokal som var ren hele låta gjennom. En låt for henne

Tone Damli Aaberge

«This is the Night»

Det virket som om teksten druknet litt i den dype røsten og bandets instrumenter til å begynne med, men når Tone fikk opp tempo, fikk brukt kraften i stemmen sin utover i låta, bar det rett vei. Hun holdt seg til oppskriften og gikk ikke så mye utover den, men når man gjør det bra, ja så blir resultatet glimrende.

Jorun Stiansen

«This is the Night»

I likhet med Tone druknet hennes stemme i den innledende delen av låta. Men der Tone sang rent, skar det litt i ørene til de som hørte Jorun synge. Men Jorun gjorde noe Tone ikke våget, nemlig å leke mer med låta. Ettersom stemmen til Jorun ikke er like god som Tone sin, kan denne lekenheten sikkert fungere bedre i studio og på singel. Og det er jo det produktet folk skal kjøpe. Likevel er det minuttene i Oslo Spektrum som avgjør, og da var Tone hakket bedre totalt sett.

TETT PÅ TV: Da Jorun ble utropt til vinner, sang hun den nye Idol-låta «This is the Night» med de tidligere finalistene som kor. Her er kysset med Christian Stenseng som ble sendt på direkte TV til de tusen hjem.