- Jeg er fortsatt TV2-ansatt

Hallvard Flatland (43) slår voldsomt tilbake mot beskyldningene om juks og løftebrudd i forhold til TV2. Flatland mener at han fortsatt er ansatt i TV2. - Dette blir advokatmat, svarer TV2-direktør Kåre Valebrokk.

Les brevet fra Flatland:

Les brevet fra Flatland

I et åpent brev til flere av landets største avisredaksjoner slår Hallvard Flatland kraftig tilbake mot en rekke av avisartiklene og tv-reportasjene om ham den siste halvannen uka.

I brevet mener han at det er framkommet en rekke løgnaktige historier om ham og i krasse ordelag imøtegår han påstand etter påstand med forklaringer om det han opplever som det etablerte mediehysteri.

Særlig hardt angriper han påstandene om at han skal ha kjøpt aksjer for 800000 kroner, som seinere hadde en voldsom verdistigning, mens han var programleder i «Fredagsbørsen».

Både kjøpet og verdistigningen karakteriserer Flatland som ren løgn.

Avtalebrudd?

TV2 mener Flatland brøt avtalen med kanalen når det gjaldt «Fredagsbørsen». Flatland er sterkt uenig:

«Jeg ser at TV2 og pressen stadig omtaler at jeg har brutt avtalen med TV2 vedrørende programmet Fredagsbørsen. Dette tilbakevises absolutt og ugjenkallelig. Jeg har ikke brutt avtalen med TV2. Ikke det aller minste punkt,» skriver Flatland.

At han kjøpte aksjer i selskapet Globus Asset Management forklarer han med at han ville ha en «lyttepost» for å sikre at ikke han eller TV2 ble lurt. Aksjekjøpet ga Flatland internt innsyn i selskapet.

Fortsatt ansatt

«...jeg har ikke trukket meg fra noen pågående avtale med TV2. Jeg har ønsket å trekke meg som programleder for et spesielt program på TV2,» skriver Flatland. Han mener selv at han fortsatt er under kontrakt med kanalen.

En overrasket TV2-direktør Kåre Valebrokk mottok i går kveld nyheten om at Flatland fortsatt mener seg under kontrakt. TV2 har nemlig ikke mottatt noen skriftlig oppsigelse fra Flatland, bare snakket med ham på telefon sist torsdag ettermiddag.

- Mitt inntrykk var at han trakk seg fra samarbeidet som skulle begynne 1. januar 2001. Og at det gjaldt hele samarbeidet. For øvrig tror jeg det er klokt å ikke kommentere ytterligere, siden dette ser ut til å være mat for advokater, sier Kåre Valebrokk.

- Denne saken har nå utviklet seg til å bli en personlig tragedie. Utenom det har jeg ingen kommentar, sier TV2s informasjonsdirektør Rune Indrøy.

Hallvard Flatland ville i går kveld ikke snakke med Dagbladet.

SLÅR TILBAKE: Hallvard Flatland forklarer sine aksjekjøp punkt for punkt. - Jeg har ikke lurt TV 2, sier den populære programlederen i et brev til landets største avisredaksjoner.