DEBATT

Jeg er født i Norge. Og svart.

Jeg er min mor evig takknemlig for at hun lærte meg fra ung alder at utseendet mitt aldri vil bli viktigere enn hjernen min.

TILLOT N-ORDET: Haboon Hashi har somalisk bakgrunn, men er født og oppvokst i Norge. Hun har følt på hvordan det er å være svart i Norge. Foto: Privat
TILLOT N-ORDET: Haboon Hashi har somalisk bakgrunn, men er født og oppvokst i Norge. Hun har følt på hvordan det er å være svart i Norge. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er en første generasjons innvandrer med somalisk bakgrunn. Jeg er en svart kvinne som er født og oppvokst i Norge. Jeg har hatt friheten til å leve fritt blant mennesker som verken ser ut eller oppfører seg som meg. Jeg har gått på norsk skole hele livet mitt uten å måtte betale noe særlig for det. Jeg har fått næringsrik mat mesteparten av livet mitt (utenom et par år på videregående når jeg for det meste valgte å spise lunsj på McDonald?s). Jeg har hatt tak over hodet mitt hele livet mitt uten å måtte være bekymret for hvor jeg skal sove eller hvor jeg skal bo.

Jeg har hatt gode venner gjennom hele livet mitt, og med unntak av et par år på barneskolen er jeg aldri blitt utsatt for grov mobbing eller trakassering. Jeg hadde en helt gjennomsnittlig barndom med så masse is jeg bare kunne få tak i på 17. mai, så mange bøker jeg kunne lese på skolen og så mange filmer jeg kunne se på fritida med moren min. Jeg var så heldig å fikk lære tre språk i barndommen min - engelsk, norsk og somalisk. Jeg har klart å balansere både min tilhørighet til det norske samfunnet og min somaliske bakgrunn, og jeg er evig takknemlig for de vennene jeg har fått som har formet mitt syn på verden. Jeg er også min mor evig takknemlig for at hun lærte meg fra ung alder at utseendet mitt aldri vil bli viktigere enn hjernen min.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer