- Jeg er fremdeles en romantiker

LONDON (Dagbladet): For første gang snakker Nicole Kidman ut etter bruddet med Tom Cruise. I Cannes-festivalens åpningsfilm, «Moulin Rouge», gir hun håp om Den store kjærligheten. Selv har hun langt fra gitt opp.

Den 33 år gamle australske skuespilleren Nicole Kidman har gjennomgått en svært tøff periode. Først forlot ektemannen Tom Cruise (38) henne etter ti års ekteskap, deretter opplevde hun en spontanabort. Nå forteller filmstjernen om sitt håp for framtida.

- Hendene mine skjelver. De siste fire månedene har det skjedd så mye som har vært svært vanskelig. Dette er første gang jeg snakker om det, sier Kidman til den britiske avisa The Mirror. Den vevre skuespilleren møter avisas utsendte på det fasjonable Four Seasons Hotel i Beverly Hills.

Romantiker

- Jeg er fremdeles en romantiker. Jeg tror på skjebnen, og jeg er sikker på at det er en sjelefrende for oss alle der ute. Det har jeg tenkt å fortsette å tro på, forteller Nicole.

Hun holder fast på at hun fremdeles ikke vet hvorfor ektemannen Tom Cruise forlot henne så plutselig.

Da bruddet mellom de to filmstjernene ble offentliggjort, gikk historien på avisenes førstesider verden over. Ekteskapet mellom de to var betraktet som et av Hollywoods mest glamorøse. Paret har alltid hegnet om sitt private liv og de to barna de har adoptert sammen.

Prioriterer barna

- Tom og jeg er fremdeles svært opptatt av at ungene våre ikke skal være en del av Hollywood. Vi ønsker at de skal finne sin egen identitet, basert på hvem de er og ikke hvem foreldrene er, forteller Kidman til The Mirror.

Angivelig skal barna være det eneste de to ikke er uenige om. Begge ønsker delt foreldrerett til Isabella (8) og Conor (6). Advokatene arbeider fremdeles med å gjøre opp skilsmisseboet mellom de to superstjernene.

- Min prioritet er barna. Jeg vil at de skal vokse opp sunne og lykkelige, forteller Nicole. Og gjør det klart at selv om hun ønsker å kombinere barn og karriere, er det ungene som er viktigst.

Aborterte

Nicole opplevde en spontanabort i mars, bare få uker etter bruddet med Tom. Hun insisterer på at barnet hun mistet da hun var to måneder gravid, var eksmannens.

- Livet må gå videre. Dette har gjort meg klokere. Smerte og lidelse gjør deg til et visere menneske, mener skuespilleren. Som til tross for den siste tidas motgang fremdeles er optimist.

- Uansett hva som skjer i livet ditt, kan du fremdeles bli forelsket igjen, sier hun til The Mirror.

Temaet i hennes nyeste film er nettopp kjærligheten. Det er bedre å ha elsket og mistet enn aldri å ha elsket, er budskapet i Baz Luhrmanns «Moulin Rouge», som er åpningsfilm i Cannes neste onsdag.

- Jeg tror på det, sier Nicole.

Rykter om forhold

Da filmen med handling fra 1800-tallets Paris ble spilt inn, gikk det også rykter om et forhold mellom Kidman og hennes motspiller Ewan McGregor (30). Dette har begge avvist.

- Ewan er vidunderlig å arbeide med og være sammen med. Jeg gleder meg til å gå på den røde løperen med ham neste uke i Cannes, sier Nicole til The Mirror.

Etter Cannes skal Kidman arbeide med en ny film, før hun setter kurs hjem til Sydney.

For å ta vare på barna og seg selv.

MED BARNA: Nicole Kidman bruker nå tida til å ver en god mor for Conor (6) og Isabella (8). Barna er angivelig det eneste de to Hollywood-stjernene Cruise og Kidman er enige om etter bruddet.Foto: ALL OVER PRESS