- Jeg er ganske ofte i dialog med HBO om ting. Vi får se hva som skjer...

Nå er Joachim Triers internasjonale storfilm premiereklar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at den har vært vist på filmfestivaler verden rundt - blant annet i Toronto og i hovedprogrammet i Cannes - er det fredag ordinær kinopremiere på «Louder Than Bombs».

Filmen er regissør Joachim Triers tredje og hans første internasjonale produksjon, med stjerner som Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne og Isabelle Huppert i store roller.

- Ingen av dem gjorde dette for å bli rike, men fordi de likte manuset. Alle bidro, følte et eierskap til filmen og kunne komme med forslag til replikker på settet som vi tok med i filmen, sier filmskaperen, som har skrevet filmen sammen med sin faste samarbeidspartner Eskil Vogt.

Hollywood-tilbud ga krise - Huppert var dessuten viktig da hele prosjektet ble utsatt et år. Hun mente manuset var for bra til ikke å bli filmet, og jobbet for å hente finansiering i hjemlandet Frankrike. Eisenberg jobbet på spreng for å få fire uker fri fra innspillinga av «Batman vs Superman», og hoppet rett ut av rollen som Lex Luthor for å være med, sier Joachim Trier, som slo gjennom med «Reprise» i 2006.

Den ble en kultfilm i USA, og plutselig sto Hollywood-produsentene i kø for å jobbe med Oslo-mannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.