- Jeg er ganske pr-kåt

Kristin (19) vant Gullblogg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Start din egen blogg her

Gullbloggen 2005

Gullbloggen er Dagbladet.no sin kåring av Norges beste blogger. Leserne foreslo sine kandidater, før en jury bestående av Bente Kalsnes (communityansvarlig i Dagbladet.no), Olav Anders Øvrebø - (bloggekspert og redaktør i nyhetsbrevet Mandag Morgen) og Jill Walker (profilert blogger og førsteamanuensis ved Seksjon for humanistisk informatikk ved Universitet i Bergen) plukket ut tre nominerte i hver kategori. Vinnerne ble kåret gjennom en leseravstemning som ble avsluttet søndag 4. desember.De nominerte

Politikk/nyhet

Vampus (vinner)

Dagens onde kvinner

Bjørn Stærk

Teknologi

Jo Christian Oterhals\' søkeblogg

www.eirikso.com (vinner)

Tversover

U20

Bærturen (vinner)

Grumsy one: 42

Morgenutgaven

Åpen klasse

Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på

Oslo Foodie

Tenke.no

Vinneren av denne kategorien offentliggjøres åttende desember.

Og niende desember kåres selve Gullbloggen (jurykåring). Vinneren får en premie på 10 000 kroner.

Inspirert? - start din egen blogg.

PS: Her finner du flere blogger som ble foreslått av leserne.

(Dagbladet.no): Ikke kødd med oss - vi er på bærtur ble den klare vinneren i kategorien U20 (Under 20) i Gullbloggen.

Bak den personlige bloggen står 19 år gamle Kristin Storrusten fra Bærum. Hun går på formingslina på Hurdal folkehøyskole i Akershus.

- Jeg begynte å blogge i første klasse på videregående. En venninne hadde startet sin egen side, og jeg tente på ideen med en gang. Det var ikke vanskelig å overtale meg. Jeg har alltid likt å skrive, og synes det er morsomt å kunne dele tankene mine med resten av verden. Jeg er ganske pr-kåt egentlig, sier Storrusten til Dagbladet.no.

Du skriver om livet ditt og vennene dine. Påvirker det livsførsel og relasjoner at du dokumenterer de i all offentlighet?

- Jeg skriver mest om meg selv og ikke så mye om resten av vennegjengen. Den er ganske navlebeskuende. Så jeg har ikke fått noen reaksjoner på det. Jeg er ganske bevisst hva jeg skriver om andre mennesker.

Du skriver under fullt navn. Hva synes du om anonyme bloggere?

- Det er helt greit å være anonym. Men alt kan komme for en dag. Så hvis du skriver ting som vil være helt katastrofe hvis navnet ditt kommer ut, så har du et problem. Men jeg tror ikke det vil være et problem for f.eks. VamPus.

Du har ikke fått uønsket oppmerksomhet fra fremmede heller?

- Nei. Ingen skumle opplevelser. Jeg har vært veldig heldig sånt sett. Jeg har fått mange positive kommentarer, og fått et større nettverk.

Hvor mange lesere har du om dagen?

- Ikke så enormt mange, rundt femti om dagen. Men det har kommet en liten boom etter at jeg ble nominert til Gullbloggen. De fleste leserne mine er venner fra videregående. Hovedgrunnen til at jeg har fortsatt med blogginga er å opprettholde kontakten med dem.

Hvordan velger du temaer?

- Det kommer bare til meg. Det blir gjerne om hva som skjer rundt meg. Jeg prøver å ikke skrive for mye om skole, det er et ganske kjedelig tema.

Leser skolekameratene bloggen din?

- Ja, det er et stort problem. Da kan jeg ikke lyve så mye som jeg skulle ønsket. Haha. I går hang det tre stykker over skulderen min mens jeg skrev i pc-rommet. Nei, det er en utfordring å skrive for gamle venner, nye venner, helt ukjente og familien.

PÅ BÆRTUR: Kristin Storrusten (19) blogger livet sitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer