DEBATT

Jeg er genuint bekymret for at både KrF og Venstre sakte, men sikkert forsvinner

Hvis ikke noen tar til fornuft snart.

VI TRENGER EN VOKSENSTEMME: Det er et paradoks at politikere insisterer på å diskutere saker som taxfreekvoter og TV-lisens, mens våre barn og ungdommer demonstrerer i gatene og regelrett hamrer på dørene til Stortinget for å få dem til å våkne, skriver Olaf Thommessen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VI TRENGER EN VOKSENSTEMME: Det er et paradoks at politikere insisterer på å diskutere saker som taxfreekvoter og TV-lisens, mens våre barn og ungdommer demonstrerer i gatene og regelrett hamrer på dørene til Stortinget for å få dem til å våkne, skriver Olaf Thommessen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Om under en generasjon vil vi trenge 1, 5 jordkloder ekstra for å dekke våre behov dersom vi opprettholder forbruket og veksten slik vi gjør det i dag. Politikk har derfor aldri vært viktigere. Det samme gjelder politikernes rolle.

For meg er det derfor et paradoks at politikere insisterer på å diskutere saker som taxfreekvoter og TV-lisens, mens våre barn og ungdommer demonstrerer i gatene og regelrett hamrer på dørene til Stortinget for å få dem til å våkne.

Vi trenger et taktskifte i både mål og mening. Vi trenger ledere som tør å ta vanskelige valg. Vi trenger et regulatorisk rammeverk som gjør det enda mer lønnsomt å redde verden. Men først og fremst trenger vi noen voksne som skjærer gjennom støyen av politikere som stort sett er enige om det aller meste og som derfor finner småsaker å krangle om.

Hør bare: Det «innvandringskritiske» partiet Frp tar imot 3000 kvoteflyktninger i regjering, mens de radikale liberale i Unge Venstre har foreslått noe så hemningsløst som 6000 flyktninger. Det er altså en forskjell fra det ultraliberale til det innvandringskritiske på 3000 flyktninger. Kan vi ikke bare si 4500 og bli ferdige med det? For oss som allerede bor i Norge vil ikke differansen mellom de to alternativene endre vår livskvalitet i den ene eller andre retningen. Det vil heller ikke innebærer at grensene våre «flommer over», som enkelte frykter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer