FORSKRÆKKELSEN: Hele «Torsdag kveld fra Nydalen»-ensemblet samlet til innspillingen av sketsj-serien «Forskrækkelsen». F.v. Morten Ramm, Else Kåss Furuseth, Odd-Magnus Williamson, Henrik Thodesen og Guri Solberg. Foto: TV 2
FORSKRÆKKELSEN: Hele «Torsdag kveld fra Nydalen»-ensemblet samlet til innspillingen av sketsj-serien «Forskrækkelsen». F.v. Morten Ramm, Else Kåss Furuseth, Odd-Magnus Williamson, Henrik Thodesen og Guri Solberg. Foto: TV 2Vis mer

- Jeg er heldig som har fått leke med den kuleste gjengen

Se de første bildene fra Norges svar på Saturday Night Live.

(Dagbladet.no): En dansk familie samles til middagsselskap, og etter hvert blir den ene skandalen etter den andre rullet opp. To av barna har vært utsatt for incest, en psykisk utviklingshemmet sønn er gjemt i kjelleren, og et av familiemedlemmene blir myrdet.

Inn kommer en ung, mørkhåret politietterforsker i strikkegenser. Hun heter ikke Sofie Gråbøl, men Guri Solberg.

Arsenikkoffer
Det dreier seg om en av de første sketsjene i TV 2s nye underholdningskonsept «Torsdag kveld fra Nydalen» omtalt som det norske svaret på det populære amerikanske showet «Saturday Night Live». Sketsj-serien «Forskrækkelsen» blir en salig blanding av «Festen», «Forbrytelsen» og andre danske filmer og TV-serier. De første bildene ser du her.

- Først spiller jeg et arsenikkoffer, og deretter er jeg en etterforsker som skal prøve å komme til bunns i mordgåten. Vi snakket dansk hele gjengen, så godt vi kan. Jeg har sett masse danske serier, så jeg håper det ikke hørtes altfor gærent ut, sier Solberg til Dagbladet.no.

- Vi har tatt gjenkjennelige elementer og dratt dem veldig langt ut. Det er en slags hyllest til filmene og seriene, på et veldig perverst vis, sier hun.

Sammen med Else Kåss Furuseth, Morten Ramm, Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson er hun godt i gang med innspillingen av sketsjer til det nye humorshowet, som får premiere 19. mars klokka 22:30.

MONGOKALLE: Mongokalle er familiens ukjente sønn. Han må holde seg i kjelleren under familiesammenkomsten. Foto: TV 2
MONGOKALLE: Mongokalle er familiens ukjente sønn. Han må holde seg i kjelleren under familiesammenkomsten. Foto: TV 2 Vis mer

- Føler meg heldig
En noe uvant rolle for Solberg, som til nå er mest kjent som programleder for «Skal vi danse» og «Absolutt underholdning».

- Jeg koser meg veldig så langt. Jeg føler på en måte at jeg er en heldiggris som har fått være med og leke med den kuleste gjengen. Jeg er på jobb, får replikker, morsomme kostymer, og gjør så godt jeg kan. Jeg må bare stole på at de andre sier fra hvis ikke bra nok, sier hun.

I likhet med «Saturday Night Live» blir programmet en blanding av forhåndsinnspilte sketsjer og humorinnslag fra studio. Hver uke skal dessuten en ny kjendis lede programmet og delta i innslagene.

- Det er mange likheter i strukturen. Men vi skal først og fremst lage vårt eget program, ikke en norsk versjon av noe amerikansk, sier Solberg.

«Saturday Night Live» har fått spesielt mye internasjonal omtale i forbindelse med komiker Tina Feys parodier på Sarah Palin. Også «Torsdag kveld fra Nydalen» skal ha en god blanding av tidløse innslag og dagsaktuelle temaer.

- Jeg tror det kommer til å variere veldig. Det er ikke noe vi ikke skal bry oss om. Det kan like gjerne være ski-VM som hijab, eller et annet brennbart politisk tema, sier Solberg.

FAMILIETREFF: Dysfunksjonell, dansk familie samlet til fellesfotografering. Foto: TV 2
FAMILIETREFF: Dysfunksjonell, dansk familie samlet til fellesfotografering. Foto: TV 2 Vis mer

- Skal ikke være feige
- Hvor langt kommer dere til å gå i humorinnslagene?

- Den vurderinga får vi ta i hver enkelt sak. Jeg tenker først og fremst at det skal være så bra som mulig. Det er ikke noe poeng i seg selv å være kontroversielle. Men vi skal ikke være feige heller, sier hun.

- Hva tenker dere om at Otto Jespersen ble felt av PFU i går, for et humorinnslag på TV 2?

- Jeg har ikke lyst til å mene noe spesielt om den saken. Men det handler jo om å trå over grenser eller ikke, og jeg tror det alltid vil være uenighet om hvor grensa går. Jeg tror man alltid må bruke hodet og være smart og gjennomtenkt, mener hun.
 
Foreløpig har de spilt inn flere sketsjer hvor det gjenkjennelige, mer enn det politiske, er tema.

- Vi har en rekke sketsjer som dveler ved pinlige sosiale situasjoner, ting som foregår mellom venner som gjør at det blir utrolig kleint. Ikke slå seg på låret-humor, men ting det er lett å kjenne seg igjen i. I går stod jeg i heisen, utkledd som businesswoman, mens jeg ble skjelt ut av en vekter. Også skal vi ha artistparodier. Det blir veldig mye forskjellig, sier hun.

ARSENIKKOFFER: Guri Solberg i en av sine to roller i sketsj-serien, arsenikkofferet. Foto: TV 2
ARSENIKKOFFER: Guri Solberg i en av sine to roller i sketsj-serien, arsenikkofferet. Foto: TV 2 Vis mer