«Jeg er helt overveldet. Det er som å skru tida fire år tilbake»

Sirkus Lene Marlin (23) er i gang. Med sikkerhetsvakter møtte hun glad - og redd - 400 elleville fans i en plateforretning i Milano i går kveld.

MILANO (Dagbladet): Og i kveld er hun en av stjernene på den store tv-festivalen Festivalbar i Verona, sammen med størrelser som Sting, 50 Cent, Dido og Eros Ramazzotti .

- Jeg er helt overveldet. Det er som å skru tida fire år tilbake. Jeg er redd, engstelig, men også ufattelig glad, sier Lene Marlin etter å ha møtt publikum og skrevet autografer i nesten to timer.

- Jeg klarte det!

Vel fire år etter debuten «Playing My Game» er hun tilbake i rampelyset - en manesje og et sirkus som nesten tok knekken på henne. Etter et eventyrlig salg og et titall millioner kroner på kontoen, vil hun vise at hun fortsatt er med. «Playing My Game» har nå solgt om lag to millioner eksemplarer på verdensbasis, mens singlene «Unforgivable Sinner», «Sitting Down Here» og «Where I'm Headed» til sammen har solgt over tre millioner eksemplarer. Men nå er det cd nummer to, «Another Day», som gjelder.

- Mange sa jeg ikke kunne klare å komme tilbake etter så mange år i skjul, men her er jeg.

- Jeg har klart det. Dette er uvirkelig, sier hun til Dagbladet i en ventende bil utenfor La Feltrinelli.

Fansen stimler rundt bilen og Lene får hetta.

- Nei, få meg vekk herfra. Det er så varmt. Så mange mennesker.

Må ta det med ro

Vi kjører rundt kvartalet og Lene puster ut etter en hel dag og en lang kveld med italiensk radio, tv og aviser - og fans.

For å unngå å bli totalt utbrent denne gangen, har både Lene Marlin og støtteapparatet lært: Hun skal han mist to dager fri per uke. Lene Marlin brente lyset i begge ender, og til slutt sa det stopp. Hun trakk seg helt bort fra rampelyset.

- Det er skummet og skremmende å være tilbake. Det er jo helt vilt.

- Det virker som om tida har stått stille, for publikum og mediene er like entusiastiske som før. Første dag på jobb etter mange år, ler Lene Marlin.

- Men jeg skal ta det litt mer med ro. Sørge for pauser. Ikke slite meg helt ut.

Heier på Tromsø

To tredeler av den italienske fansen i plate/bokforretning består av unge gutter og menn i alderen 16 til 20 år. Francesco Borrega og Dennis Dalla Torre, begge 20 år, har reist elleve timer med tog fra byen Bari for å møte sin største helt.

- Hun er så blond og vakker. Vi forguder norske jenter. Dessuten lager hun fantastisk musikk.

- Vi heier også på Tromsø fotballag, og håper at de snatr kommer med i Champions League, sier Francesco Borrega.

I kveld spiller hun singelen «You Weren't There» for 30000 publikummere på Festivalbar, en omreisende tv-festival som har eksistert i 30 år. Neste uke blir konserten vist på Berlusconis «Channel 5» for åtte millioner seere.

Samtidig med albumet «Playing My Game» kommer også en 85 minutters dvd, som viser opptak Lene Marlin i ulike situasjoner gjennom flere år.

NORSK FOR NYBEGYNNERE: Noen italienske jenter hadde jammen santen klart å skrive en hilsen til Marlin også, på norsk.<!--/BTEK1--><!--BTEK2-->
HYSTERIA: Denne unge, italienske jenta var hysterisk glad over å ha fått autografen, og tar et godt tak i popstjernen.<!--/BTEK2--><!--BTEK3-->
RØDT, HVITT OG BLÅTT: Francesco Borrega (t.v.) og Dennis Dalla Torre heier på Lene Marlin og hennes hjembys lag,Tromsø fotballklubb. - Hun er så blond og vakker. Dessuten lager hun fantastisk musikk, fastslår Francesco og Dennis.<!--/BTEK5-->
REDD OG GLAD MARLIN: Lene Marlin blir godt passet på. Her geleides hun forbi 400 elleville fans. - Jeg er redd og glad. Det er akkurat som om jeg ikke har vært borte i flere år, sa Lene Marlin til Dagbladet i går kveld etter møtet med fansen i Milano. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->