- Jeg er helt satt ut

DN-journalist Gøran Skaalmo vant SKUP-prisen for tredje gang.

VANT SKUP-PRIS:  Dagens Næringsliv-journalistene Gøran Skaalmo og Kjetil Sæter mottok pris for prosjektet «Pengebingen» om konsulentselskapet McKinsey.  Foto: Jan Thomas Holmlund
VANT SKUP-PRIS: Dagens Næringsliv-journalistene Gøran Skaalmo og Kjetil Sæter mottok pris for prosjektet «Pengebingen» om konsulentselskapet McKinsey. Foto: Jan Thomas HolmlundVis mer

TØNSBERG (Dagbladet): Etter et tubulent nyhetsår 2011, var det knyttet stor spenning til journalistenes årlige konferanse som arrangeres av SKUP (Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse).

Der blir SKUP-prisen delt ut, den høysthengende prisen for undersøkende journalistikk i Norge.

- Satt ut Dagens Næringsliv-journalistene Gøran Skaalmo og Kjetil Sæter vant i år prisen for prosjektet «Pengebingen» om konsulentselskapet McKinsey.

Dette var Skaalmos tredje Skup-pris.

- Jeg er helt satt ut. Nå er jeg kjempeglad. Jeg har holdt på med prosjektet i rundt ett og et halvt år, sier Gøran Skaalmo.

Det var ikke den eneste prisen DN fikk. Reporterne Eskild Engdal og Aleksander Nordahl fikk IR (Internasjonal Reporter)-prisen for «Jakten på bloddiamanten», om spillet rundt diamanter i Zimbabwe.

- Det er en fantastisk kveld for Dagens Næringsliv, sier Skaalmo.

- Hvordan synes du det står til med gravejournalistikken i Norge?

- Tja, siden jeg vant igjen står det kanskje for dårlig til, spøker han.

Vinneren av SKUP-prisen får en statuett og 50 000 kroner.

I juryens begrunnelse for at prisen skulle gå til prosjektet «Pengebingen» het det at «journalistene har gjennom sin imponerende fagkunnskap og fremragende metodebruk preget av informasjonskoblinger og kreativitet vist nye veier inn i internasjonale økonomier».

To diplomer til BT Tre diplomer ble i år delt ut under lørdagens prisfest på konferansen i Tønsberg.

Bergens Tidende fikk to diplomer, for saken om PST og Global Shield og for prosjektet «Døden på veiene».

Det siste diplomet gikk til NRKs Brennpunkt-redaksjon for «Nav — diagnose mens du venter».

Medienes dekning av terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og Utøya, telefonavlyttingen i Storbritannia og finanskrisen var blant temaene som står sentralt under årets konferanse.