- Jeg er hobbiten!

Ivar Chr. Johansen (27) - alias Ravi som sang «Utadæsjælåpplevelse» - utfordrer Kurt Nilsen. - Det er jeg som er hobbiten, ikke Kurt.

Ravi er nominert til Spellemannprisen for årets låt, som en del av Folk & Røvere. Det er også Kurt, som ble beskrevet som en hobbit av en av dommerne i «World Idol» - før han vant hele konkurransen. Hobbitene spiller en sentral rolle i «Ringenes herre».

Nå sier Ravi at det er han som er hobbiten, ifølge Tønsbergs Blad.

Søte hobbiter

- Det startet rett før jul, da jeg og Lars - han høye, tynne som spiller trombone i Jaga Jazzist (Lars Wabø, red.anm.) - fikk julekort til «de to søte hobbitene i fjerde etasje» fra en nabo. Det var helt streit det; jeg har jo rødlig hår, oppstoppernese og er litt kort av vekst. Men trekker man det videre til det som hendte med Kurt, så blir hobbiten menigmann, en Espen Askeladd som vant verden. En hobbit er en vanlig person som setter seg store mål og får det til. Kurt var hobbiten i «World Idol», og det ga meg en enorm rus å se at han vant. Men når det kommer til Spellemannprisen, og jeg er nominert sammen med Kurt, Maria Arredondo, Lene Marlin og David, da er det jeg som er hobbiten. De andre er tenåringsidoler med postere i bladet Topp. Det er fire Goliater mot en David, sier Johansen.

Han forsikrer derimot at han ikke har hårete føtter, slik hobbitene har.

- Ikke sist gang jeg sjekket, men ting kan jo skje. Min favoritt i «Ringenes herre» er imidlertid Gollum, sier Johansen, som sammen med DJ Løv kommer med et helt album i februar.

«Ingen kommentar»

Det var den australske dommeren i «World Idol» som uttalte at Kurt hadde «en engels stemme, men en hobbits ansikt». Om Kurt er bekymret for å miste hobbittittelen til Ravi, vites ikke.

- Jeg tror ikke jeg vil kommentere denne saken, sier Kurts manager, Jan Fredrik Karlsen, til Dagbladet.

Også justisminister Odd Einar Dørum er stolt av å kalle seg hobbit. Han møtte i kappe på premieren til «Ringenes herre: Atter en konge» på Colosseum i Oslo og møtte skuespiller Viggo Mortensen.

- Jeg liker absolutt alt ved «Ringenes herre». Selv er jeg nok mest en hobbit, sa justisministeren før premieren 16. desember.

Og i går gikk hobbitministeren nok en gang på kino for å se «Atter en konge» med sin familie.

ER DU NORGES HOBBIT? Send bilde her!

UTFORDRER-HOBBIT: Ivar Chr. Johansen alias Ravi sier at han er hobbiten.
VERDENSHOBBIT: Kurt Nilsen ble kalt en hobbit av en av dommerne i «World Idol» - og vant...
HOBBITMINISTER: Justisminister Odd Einar Dørum identifiserer seg med hobbitene i «Ringenes herre».