<strong>SAMTALEPARTNER:</strong> Kronikkforfatteren, som ønsker å være anonym, forteller at han har hatt en betryggende dialog med Islam Nets leder, Fahad Qureshi (bildet), om sin homofile legning. Foto: Anette Karlsen
SAMTALEPARTNER: Kronikkforfatteren, som ønsker å være anonym, forteller at han har hatt en betryggende dialog med Islam Nets leder, Fahad Qureshi (bildet), om sin homofile legning. Foto: Anette Karlsen Vis mer

DEBATT

Debatt: Islam og legning

«Jeg er homofil, muslim – og liker Islam Net»

Det er forskjell på en person som ønsker aksept for å synde og en som som ønsker aksept for å være den han er, og ønsker støtte til å holde seg unna synd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en debatt i «Underhuset» på TV2 beskylder Nora Mehsen, leder for Skeiv verden, Fahad Qureshi og Islam Net for å ha en undertrykkende og førdømmende holdning til homofile. Jeg er homofil, muslim og har hatt kontakt med Qureshi. Han er ikke fordømmende og undertrykkende, tvert i mot!

Jeg er en ung muslim som er tiltrukket av det samme kjønn. Jeg er dermed både homofil og muslim – selv om jeg er inneforstått med at islam foreskriver utfoldelse av kjærlighet å holdes innefor rammene av et ekteskap mellom to av motsatt kjønn.

Koranen, profeten Muhammed (fred være med ham) og islams lov er klar på dette punktet, og muslimer har i all tid vært enige om det. Man kan gjerne ønske at det var annerledes, og til og med påstå at det er slik i «min tolkning av islam», men det blir som å påstå at f.eks. norsk lov tillater polygame ekteskap i «min tolkning av den norske lov». Det er og forblir ønsketenking for den det måtte gjelde, og det vil juristene kunne bekrefte, både i eksemplet om homofili i islamsk lov og polygami i norsk lov.

Det betyr likevel ikke at islam fordømmer homofile, det er slettes ikke tilfellet! Kaltham Alexander Lie forteller oss i kjølvannet av TV2-debatten at vi ikke bor i en muslimsk stat, som for så vidt er riktig. Men vi bor i et land hvor vi har lov til å velge hva man vil tro på. Jeg forstår at du, Kaltham, har hatt en tøff oppvekst i ditt hjemland, men du kan ikke generalisere praktiserende muslimer basert på din individuelle erfaring. Det er dessverre slik at mange mennesker blander kultur og egne meninger inn i islam, og det er dette du har blitt et offer for, og noe du for så vidt selv også gjør når du sier at islam tillater homofil praksis.

Du sier du blir fortvilet når homofile muslimer i Norge nektes godkjenning av Islam Net, moskeer og imamer. La oss ikke blande kortene: Det er forskjell på en person som ønsker aksept for å synde og en som som ønsker aksept for å være den han er, og ønsker støtte til å holde seg unna synd. Om f.eks. en tyv hadde ønsket politiets aksept for å stjele ville han ikke ha fått det, noen sinne! Men hadde han søkt om politiets støtte til å holde seg unna å stjele, ville de tatt ham imot med åpne armer.

Nå er ikke det å stjele sammenliknbart med å praktisere homofilt samliv, men samtidig er det et viktig likhetselement i eksemplet som gjør at du vil forstå noe veldig viktig. I begge tilfeller anses den gitte handlingen som feil å praktisere, og da vil ikke de som følger loven gi sin støtte til dem som bryter den. I Norge er det for øvrig ikke kriminelt å leve ut som homofil, men det er viktig å forstå at i islam så er det ikke riktig å gjøre det. Slik det er frihet i Norge til å leve ut som homofil, er det også frihet til å tro på hva man vil. Det å demonisere Qureshi for å tro på det muslimer, jøder og kristne flest tror på, blir uredelig. Rani Sebastian Husebø, som har konvertert vekk fra islam, ga en ærlig beskrivelse av Islam Net og Qureshi i Bergens Tidende. Han skrev bl.a. «disse muslimene formidler bare hva de tror og mener er guds budskap. Så de er ikke ekstreme, det er bare du som misforstår tolkningen. For i forhold til islam er de akkurat der de skal være når det kommer til forståelse og budskap.»

Jeg har selv oppsøkt Islam Net og hatt en meget betryggende dialog med Fahad Qureshi om min legning. Han har vist meg tillitt, støtte og vært der for meg som min bror i islam. Han har aldri fordømt meg eller ønsket meg vondt! Så når Nora Mehsen beskylder ham for det på TV2 og sier at det er «en helt forferdelig forståelse av islam» å ville være avholdende fra seksualitet for noe bedre i det neste liv, vil jeg si at jeg føler det som svært uredelig mot Qureshi og svært fordømmende mot meg som homofil muslim som vil leve i sølibat ut av min kjærlighet til Gud. Hvem er Mehsen til å si at min forståelse av islam er forferdelig? Mehsen er leder for Skeiv verden og bør ikke ha en slik fordømmende holdning til oss homofile muslimer som velger Gud over våre følelser.

Lie anbefaler homofile muslimer som er usikre på sin egen verdi å se nøye i speilet. Jeg er ikke usikker på min verdi. Jeg vet hva jeg vil, hadde jeg ikke visst det, så hadde jeg ikke lagt mine lyster til side. Det er samfunnet som må forstå at det er mange religiøse som ikke vil gå imot Guds regler, som har satt sin tillitt til Gud og vet at livet gir mest mening når man kommer Gud i hu, og at det venter en evig belønning i Paradis for dem som lever slik Gud ønsker.

Liker du ikke islams lære, så lever du i et fritt land hvor du kan velge hva du vil selv, men la i det minste fall oss homofile som ønsker av fri vilje å leve etter Guds regler, gjøre det uten å bli fordømt som «undertykkende» og «forferdelige» i vår tro. Norge gir dere frihet til å leve som dere vil, og gir meg frihet til å leve som jeg vil. Jeg ønsker ikke Lie eller Mehsens fordømmelse bare fordi jeg velger å legge mine lyster til side, ikke for islam Net eller for å få aksept av muslimer, men for Allah. Dette er mellom meg og Allah. Jeg har troen på noe høyere, noe du ikke kan se, derfor velger jeg å ofre mine lyster. Du synes det ikke er riktig, men det har ikke noe å si – fordi valget mitt er opp til meg og det går bare ut over meg, ingen andre! Og valget ditt er opp til deg, så gjør det du vil og smil, la meg gjøre det jeg vil så smiler jeg tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer