DEBATT

Debatt: Islam og legning

«Jeg er homofil, muslim – og liker Islam Net»

Det er forskjell på en person som ønsker aksept for å synde og en som som ønsker aksept for å være den han er, og ønsker støtte til å holde seg unna synd.

SAMTALEPARTNER: Kronikkforfatteren, som ønsker å være anonym, forteller at han har hatt en betryggende dialog med Islam Nets leder, Fahad Qureshi (bildet), om sin homofile legning. Foto: Anette Karlsen
SAMTALEPARTNER: Kronikkforfatteren, som ønsker å være anonym, forteller at han har hatt en betryggende dialog med Islam Nets leder, Fahad Qureshi (bildet), om sin homofile legning. Foto: Anette Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I en debatt i «Underhuset» på TV2 beskylder Nora Mehsen, leder for Skeiv verden, Fahad Qureshi og Islam Net for å ha en undertrykkende og førdømmende holdning til homofile. Jeg er homofil, muslim og har hatt kontakt med Qureshi. Han er ikke fordømmende og undertrykkende, tvert i mot!

Jeg er en ung muslim som er tiltrukket av det samme kjønn. Jeg er dermed både homofil og muslim – selv om jeg er inneforstått med at islam foreskriver utfoldelse av kjærlighet å holdes innefor rammene av et ekteskap mellom to av motsatt kjønn.

Koranen, profeten Muhammed (fred være med ham) og islams lov er klar på dette punktet, og muslimer har i all tid vært enige om det. Man kan gjerne ønske at det var annerledes, og til og med påstå at det er slik i «min tolkning av islam», men det blir som å påstå at f.eks. norsk lov tillater polygame ekteskap i «min tolkning av den norske lov». Det er og forblir ønsketenking for den det måtte gjelde, og det vil juristene kunne bekrefte, både i eksemplet om homofili i islamsk lov og polygami i norsk lov.

Det betyr likevel ikke at islam fordømmer homofile, det er slettes ikke tilfellet! Kaltham Alexander Lie forteller oss i kjølvannet av TV2-debatten at vi ikke bor i en muslimsk stat, som for så vidt er riktig. Men vi bor i et land hvor vi har lov til å velge hva man vil tro på. Jeg forstår at du, Kaltham, har hatt en tøff oppvekst i ditt hjemland, men du kan ikke generalisere praktiserende muslimer basert på din individuelle erfaring. Det er dessverre slik at mange mennesker blander kultur og egne meninger inn i islam, og det er dette du har blitt et offer for, og noe du for så vidt selv også gjør når du sier at islam tillater homofil praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer