- Jeg er i sjokk!

Denne uka serverte Expressen en god nyhetssak. «Skuespiller Tomas von Brömssen slakter sin egen film, 'Sofies verden', før premieren.»

Men så var det ikke sant. Det er en ulykkelig Tomas von Brömssen som ringer Dagbladet. Han er feilsitert og misbrukt av Sveriges nest største avis. Han er ulykkelig og angrer at han stilte opp til intervju.

Ringte regissøren

- Jeg slakter selvfølgelig ikke «Sofies verden»! Jeg støtter filmen 200 prosent, sier Tomas, som allerede har snakket med regissør Erik Gustavsson for å oppklare den leie misforståelsen.

- Hvis det som sto på trykk i Expressen, og som Dagbladet siterte fra, hadde vært sant, ville jeg ikke vært med i filmen. Sannheten er at jeg elsker filmen. Jeg fatter ikke hvordan intervjuet kunne få en så negativ vinkling. For meg ble året med innspillingen av «Sofies verden» et stort eventyr.

Nytteløst

von Brömssen har forsøkt å få avisa til å rette opp fadesen.

- Men det er ikke enkelt. En rettelse blir på to linjer... Dette er første gang jeg blir tillagt en mening på trykk som jeg ikke kan stå inne for. Et slikt bakholdsangrep ville jeg aldri vært med på. Jeg håper filmen går like bra i Sverige som i Norge, men jeg frykter Expressen har ødelagt litt for publikumstilstrømmingen.

Det er trist, for jeg er himla stolt av filmen, avslutter Tomas von Brömssen.

ULYKKELIG: - Jeg fatter ikke hvordan intervjuet i Expressen kunne få en så negativ vinkling, sier Tomas von Brömssen.