- Jeg er i sjokk!

- Dette er helt ukjent for meg, jeg må forsøke å få tak i et styremedlem, sa TVNorge-sjef Pål Trælvik da Dagbladet fortalte ham at kanalens styre hadde gitt ham sparken. Sekunder etter ringte styremedlem i TVNorge Greger Larsson og fortalte Trælvik at han er uten jobb fra i dag tidlig.

- Jeg gikk fra jobb halv åtte i kveld. Da var alt normalt, og jeg hadde til hensikt å stille på jobb like etter åtte i morgen tidlig. Nå har jeg fått beskjed om å bli hjemme, sier Trælvik, og konstaterer at han får god tid til å kvitte seg med løvetannen i hagen de kommende dagene.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå ser det ut til at jeg skal ha meg en prat med gode rådgivere som kan hjelpe meg litt, sier Trælvik.

- Dette kom som lyn fra klar himmel! Jeg visste ikke om styremøtet i dag, og ut fra tonen på styremøtet 16. mai trodde jeg at jeg hadde styrets tillit. Dette er helt sjokkartet for meg, og jeg hadde håpet at jeg skulle fått vite dette før det kom i TV-nyhetene...

Deres rett

Trælvik sier at det er enhver eiers rett å ansette og avsette administrerende direktører.

- Men man bør kanskje informere den som skal sparkes før man informerer andre. Jeg tror ikke jeg kan huske noe tilsvarende, bortsett fra kanskje i en amerikansk film, da.

- Hallvard Flatland og Erik Rynning trakk seg fra sine toppstillinger i TVNorge i protest mot SBS under en direktesending på TV...

- Ja, og nå fikk jeg sparken på direkten. Det blir en rar dag. Jeg hadde tenkt å gå på jobb og dele ut 1 million kroner til vinneren av «Big Brother». Og så blir jeg stemt ut sjøl, uten å vite at jeg var nominert engang, sier Trælvik galgenhumoristisk.

- Ja, det blir litt merkelig. Og nå er jeg tom for ord, enda så ordrik jeg kan være. Det er vanskelig å beskrive hvordan dette føles, men det tror jeg kanskje folk sjøl kan tenke seg, slutter Pål Trælvik.