- Jeg er ikke så feit som folk tror

Atle Antonsen som veltrent privatetterforsker i ny film.

KUL ROLLE:  I «Jakten på Berlusconi» spiller Atle Anthonsen en privatdetektiv med bakgrunn som leiesoldat og politimann. Han har trent seg til rollen, men nesten ikke slanket seg, bare så det er klart. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KUL ROLLE: I «Jakten på Berlusconi» spiller Atle Anthonsen en privatdetektiv med bakgrunn som leiesoldat og politimann. Han har trent seg til rollen, men nesten ikke slanket seg, bare så det er klart. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

I suksesskomedien «Kong Curling» hadde han hovedrollen i treningsdress. Nå er Atle Antonsen tilbake i den nye filmen til regissør Ole Endresen i en mindre, men akk så typete rolle.

I «Jakten på Berlusconi» «forsvinner» en verdifuil travhest plutselig. En litt naiv kusk med kulemage har plutselig rotet seg inn i en kriminell verden med mange umoralske og tvilsomme typer.

Antonsen har en mindre rolle som privatetterforsker - men ikke av den gamle typen i hatt og dress.

Lukter på kvinner - Han er en nordlending, tidligere leiesoldat, politimann og nå privatetterforsker. En veldig uforutsigbar type, forklarer Antonsen.

Etterforskeren er selvsagt opptatt av å få tak i penger som alle andre, men han er enda mer opptatt av kvinner og lukter.

- Han har en voldsom kraft og luktesans som gjør at han kan lese hvor kvinner er i livet. Han kan nærmest lese personligheten deres gjemnnom å lukte på dem, forklarer Antonsen når Dagbladet traff han på Bjerke travbane under innspilling i går.
 
Liker juling I tillegg til å lukte på damene, har karakteren også andre spesielle trekk. Han liker å få juling.

I en «Fight Club»-inspirert scene der denne karakteren etableres i filmen, får han bank av noen feite, tatoverte karer.

- Han er jo glad i smerte denne karen her. Blod, svette og slåssing. Det er veldig gøy å spille inn de scenene, selvfølgelig. Jeg slåss mot en tidligere norgesmester i boksing. Fordelen var at han visste akkurat hvor han skulle treffe - og hvor han ikke skulle treffe.

Selv er han ingen slåsskjempe.

CURLING-KONGEN: Etter filmen «Kong Curling» ble det mer curling. I regi av Dagbladet møtte Team Paulsen med Atle Antonsen, Steinar Sagen og Jan Sælid de norske EM-mesterne med skip Thomas Ulsrud i spissen. Det ble tidenes curling-oppgjør. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
CURLING-KONGEN: Etter filmen «Kong Curling» ble det mer curling. I regi av Dagbladet møtte Team Paulsen med Atle Antonsen, Steinar Sagen og Jan Sælid de norske EM-mesterne med skip Thomas Ulsrud i spissen. Det ble tidenes curling-oppgjør. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Skulle jeg ha slåss mot en kompis som var like talentløs i slåssing som meg eller med Kristopher Schau,  ville vi jo ha risikert å drepe hverandre, ler Antonsen.

- Ikke så feit Det er en barsk, brun, muskuløs og slank «privatetterforsker» som gjør intervjuer på Bjerke. 

- Du ser slank og veltrent ut?

- Ja, jeg har trent kroppen min til rollen, for at karakteren skulle være troverdig. Jeg måtte justere litt, men det har ikke vært noen fanatisk slankekur, nei.

- Hvor lenge har du trent da?

- Jeg sluttet jo som verdens tjukkeste mann i «Doktor Proktor» i juni, så det er ikke så lang tid jeg har hatt. Jeg har bare trent gjennom sommeren, men jeg har antakelig et ekstremt bra potensiale.

- Har du fått ned ti-tolv kilo, spør Dagbladet. 

- Hva? Nei, langt ifra. Du må huske på at jeg er ikke så tjukk som alle tror. Bare fordi jeg har et sånt månetryne, tror folk at jeg er mye tjukkere enn jeg faktisk er. Selv mine venner tror jeg har slanket meg mye mer enn jeg har. Nei, jeg er ikke som feit som folk tror.

KOMEDIESUKSESS:  F.v. Regissør Ole Endresen og skuespillerne Atle Antonsen, Jon Øigarden, Steinar Sagen og Ingar Helge møtte pressen i Haugesund for å snakke om «Kong Curling». Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
KOMEDIESUKSESS: F.v. Regissør Ole Endresen og skuespillerne Atle Antonsen, Jon Øigarden, Steinar Sagen og Ingar Helge møtte pressen i Haugesund for å snakke om «Kong Curling». Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Vis mer

- Hvor mye er du gått ned da?

- Kanskje én kilo og 35 gram. Du må huske på at musker er tyngre enn fett, sier Antonsen.

 

EN HELT ANNEN TYPE: Atle Antonsen spilte en veldig traust og sær type - ikke særlig slank og muskuløs - i humorserien 
«Etaten» som gikk på NRK. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
EN HELT ANNEN TYPE: Atle Antonsen spilte en veldig traust og sær type - ikke særlig slank og muskuløs - i humorserien «Etaten» som gikk på NRK. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer