- Jeg er ikke så intelligent som folk tror

Forfatter Hans Olav Lahlum vil helst bli sett som en menneskekjenner og en god venn. Han er skikkelig lei at folk henger seg opp i hans merkelige sider.

BOKAKTUELL: Hans Olav Lahlum er ute med ny krimbok. - Det er noen likheter mellom hovedpersonen og meg. Jeg pleier å si at begge oppfattes som mer intelligente enn det de er. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
BOKAKTUELL: Hans Olav Lahlum er ute med ny krimbok. - Det er noen likheter mellom hovedpersonen og meg. Jeg pleier å si at begge oppfattes som mer intelligente enn det de er. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Folk sier de tror jeg har 150 i IQ, men jeg har aldri tatt en IQ-test. Og jeg tror ikke den ville vært høy i det hele tatt. Jeg har en helt annen type intelligens, den er menneskeorientert, sier Hans Olav Lahlum.

Den 41 år gamle forfatteren har blitt en velkjent medieyndling. Han han har gitt ut en rekke biografier og krimbøker, og blir stadig invitert til TV-studioer som ekspert for alt fra sjakk til internasjonal politikk. Men haner ikke så smart som folk tror, hevder Lahlum.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.