Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg er ikke upatriotisk

Susan Sarandon (58) er lei av å bli anklaget for å være upatriotisk. Hun mener høyrekreftene i USA er farlige for Amerikas framtid.

NEW YORK (Dagbladet): -  Jeg forstår ikke at de er så redde for at noen skuespillere sier meningen sin om krigen i Irak. Det er uforståelig at de angriper meg personlig og kaller meg upatriotisk, sier den 58 år gamle filmstjernen.

Litt film, mest politikk

Som eneste norske avis møtte Dagbladet Susan Sarandon i New York denne uka. Hun skulle skape blest om sin siste film, «Shall We Dance?».

Og litt snakket hun også om filmen, som har premiere i Norge over nyttår. Men det formelig gnistret i øynene hennes da hun fikk spørsmål om amerikansk politikk.

Antikrig

Det er ingen hemmelighet at hun ikke kommer til å stemme på George W. Bush i presidentvalget 2. november.

-  Dette landet må gå framover, selv om republikanerne har mistet hodet. Derfor er det vår plikt å stille opp og si meningen vår. Vi må stille spørsmål om hva som foregår, sier Susan Sarandon.

Ultrakonservative ser rødt når de hører navnet Susan Sarandon. De siste månedene har hun fått gjennomgå. Upatriotisk er bare en av mange mindre hyggelige karakteristikker hun har fått slengt etter seg.

-  Jeg bruker ikke slike beskrivelser om personer, selv om jeg er uenig i hva de sier og står for, sier Susan Sarandon.

Det er ikke stjernenykker som preger 58-åringen Dagbladet møter. Hun er sympatisk og vennlig. På spørsmål om ikke hun kunne tenke seg en politisk karriere, svarer Susan Sarandon:

-  Jeg føler at jeg har en stemme som blir hørt. Men å stille til valg? Nei, det er ikke aktuelt. Jeg er skuespiller.

Ingen inngrep

58-åringen er en av få kvinner som nærmer seg 60 som ikke har problemer med å få roller i Hollywood.

-  Mange tror de må fikse på nesa eller puppene for å bli lykkelig eller få roller. I verste fall ender vi opp med at alle ser latterlig like ut.

-  70-åringer ser i dag ut som 30-åringer. Jeg er snart den eneste som ser ut som om jeg er så gammel som jeg virkelig er. Kanskje er det derfor jeg får roller, sier Sarandon og smiler med sine kritthvite tenner.

Likevel understreker hun at folk får gjøre hva de vil.

-  Min teori er at mange er engstelige og at de derfor vil gjøre forandringer på utseendet sitt.

Ny suksess

I 1996 vant Susan Sarandon Oscar for rollen i filmen «Dead Man Walking». Hun har også blitt nominert til Oscar fire andre ganger.

Sammen med Richard Gere og Jennifer Lopez spiller hun de viktigste rollene i «Shall We Dance?». Ikke overraskende har Sarandon fått svært gode kritikker for sin rolle. Hun spiller kona til Gere i en komedie med en alvorlig undertone.

-  Du kan gjerne si at filmen handler om å holde ekteskapet friskt. Jeg tror nøkkelen ligger i å vise eget ansvar. Ha tid til hverandre og ha tid til seg selv, sier Susan Sarandon.

KRITISK: Susan Sarandon mener republikanerne har mistet hodet. - Vi må stille spørsmål om hva som foregår, mener hun.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media