- Jeg er ingen bondekone

Tonje Danielson (28) har svart belte i taekwondo. Nå skal hun jakte drømmemannen på tv.

||| SKIPTVET (Dagbladet): - Jeg er ingen bondekone. Hadde jeg ikke hatt hestene mine, ville jeg nok fortsatt bodd i Oslo, sier Tonje Danielson til Dagbladet.

Kvinnen fra Nordstrand i Oslo er en av åtte bønder som i høst skal lete etter en kjæreste i TV 2-programmet «Jakten på kjærligheten».

Mandag sendes første program.

- Jeg ønsker meg en mann med selvironi og humor, og som trives med livet.

- I tillegg må han være en sterk person som tør å si det han mener, sier Danielson.

Toppidrettsutøver Hun tar imot Dagbladet på den 140 mål store Sammerud gård i Skiptvet, som hun kjøpte for halvannet år siden.

Her har hun plass og gode treningsmuligheter for hestene sine. Danielson er nemlig landslagsutøver i distanseridning på sjuende året.

- Siden jeg regnes som en toppidrettsutøver kan jeg kanskje appellere til en litt annen type menn enn andre deltakere har gjort, sier hun.

I tillegg har hun svart belte i selvforsvarsgrenen taekwondo, og er tre ganger juniormester.

Vil vente med barn Men i høst kommer fokus til å være på å finne en kjæreste. Danielson ser etter en aktiv mann med egne hobbyer. Hesteinteresse er ikke noe krav - så lenge han ikke er allergisk!

- Selvfølgelig er det hyggelig om han kan være med på noen konkurranser eller fôre hvis jeg er på reise.

- Men dette er min greie, og ikke noe han trenger å overta. Jeg tror det er sunt ikke å gå oppå hverandre hele tida, sier hun.

- Drømmer du om giftermål og barn?

- Akkurat nå ønsker jeg meg en kjæreste. Jeg er ikke veldig opptatt av barn, i alle fall ikke på en god del år. Nå vil jeg satse på hester.

- Hva legger du først merke til hos en mann?

- Utstrålingen. Smilet og øynene viser ofte om han er en glad og utadvendt person. 

Påmeldt av søsteren Danielson forteller at hun har vært singel i flere år. Det var søsteren og ei barndomsvenninne som meldte henne på programmet.

HESTEJENTE: Hestene tar stor plass i Tonje Danielsons liv. Men drømmemannen behøver absolutt ikke være hesteinteressert. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
HESTEJENTE: Hestene tar stor plass i Tonje Danielsons liv. Men drømmemannen behøver absolutt ikke være hesteinteressert. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Først tenkte jeg «aldri i verden! Jeg skal ikke være med på det der». Men jeg fikk tenkt og roet meg, og innså at dette er noe som skjer bare en gang i livet. Da var det bare å hoppe i det, sier hun.

- Hvordan blir det å lete etter en kjæreste foran flere hundre tusen tv-seere?

- Jeg har ingen anelse om hva jeg går til. Men dette handler ikke bare om å få en kjæreste, men også om å strekke grenser og gjøre ting jeg ikke kan.

- Samtidig backer mange gutter unna med en gang de hører hvor mye tid jeg bruker på hester.

- På tv får de et mye bedre inntrykk av hvem jeg er, utover at jeg er på landslaget i distanseridning, sier Danielson.

Ingen romantiker I en serie portrettprogrammer på TV 2 skal potensielle friere få bli bedre kjent med årets bønder.

Danielson rødmer når hun blir bedt om å beskrive seg selv.

- Jeg er snill og omtenksom mot folk rundt meg. Samtidig kan jeg ha litt mye temperament, men det går fort over, sier hun.

- Hvordan er en perfekt romantisk kveld for deg?

- Jeg er ikke så veldig romantisk av meg. Det er koselig, men ikke avgjørende for om et forhold er bra.

- En tur i skogen kan være like hyggelig som god mat i et hjem fylt av stearinlys.

LANDLIG: Utsikten fra stuevindet hos Tonje Danielson vitner om nordstranjenta ikke lenger befinner seg i hjertet av Oslo. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
LANDLIG: Utsikten fra stuevindet hos Tonje Danielson vitner om nordstranjenta ikke lenger befinner seg i hjertet av Oslo. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer