- Jeg er ingen Don Juan

Ingen har vært mer omsvermet enn Leonardo DiCaprio (28). Og ingen i Hollywood har vært mer opptatt av å endre ungpikenes forestilling om ham enn han selv. Kampen er ikke over.

NEW YORK (Dagbladet): Utenfor Essex hotell i New York står hundrevis av Leo-fans i den bitende kulda. Drømmen er en autograf, eller å få et øyeblikks glimt av ham. Noen heldige fikk se ham da han var ute på balkongen for å ta en røyk, men nå er en godt kledd DiCaprio tilbake på en varm suite.

Han er igjen høyaktuell på filmlerretet. Nå med «Gangs of New York», og fra 7. mars med «Catch Me If You Can».

- Jeg var tom

DiCaprio er den første til å innrømme at det ikke var enkelt å lande etter den enorme suksessen med «Titanic». Tenåringsjenter over hele verden forelsket seg i kjekkasen. Han ble direkte angrepet av fans, og har ikke tall på hvor mange ganger han har kjent negler grave seg inn i huden hans. Ofte har han ikke visst annen råd enn å sette seg ned og prate med disse jentene, for å bevise at han ikke var den de hadde sett på film.

- Jeg var helt tom etter «Titanic» - og alt styret rundt. Jeg måtte ha en pause fra alt. Det ble en periode med mye refleksjon. Jeg har kommet godt ut av det, synes jeg selv, oppsummerer superstjernen.

DiCaprio spiller irsk-amerikaneren Amsterdam Vallon i det historiske dramaet «Gangs of New York», der vi blir tatt med til den brutale, kriminelle underverdenen i New York i den turbulente tida like før borgerkrigen.

- Filmen er en liten historie om en stor begivenhet i USA. Det er en sciencefictionfilm satt 150 år tilbake, i krysningspunktet mellom western og klassisk gangsterfilm, sier DiCaprio. Han napper seg i sitt tynne, litt tufsete skjegg mens han leter etter ordene for å beskrive filmen.

- Jeg er så stolt over å være med i et slikt mesterverk.

Tagg om rollen

Han har kjempet siden han var 16 år for å være med i filmen, som Scorsese har jobbet med i over 30 år. Sammen med Cameron Diaz, Liam Neeson, Jim Broadbent, John C. Reily og en spektakulær Daniel Day-Lewis landet han til slutt drømmerollen.

- Jeg ønsker å være med i filmer som folk vil ha et forhold til i årevis, kanskje livet ut. Slik er Martin Scorseses filmer. Jeg har sett alle hans filmer, flere av dem mange ganger. Derfor tagg jeg om å få være med. Jeg har aldri brukt så mye tid på å forberede meg for en rolle. Ingenting av hva jeg tidligere har vært med på, kan måle seg med «Gangs of New York». Det er ubegripelig givende å jobbe med så engasjerte mennesker, fortsetter DiCaprio, som setter opp et stort flir om historiene som går om at han også levde et heftig barliv under filminnspillingen i Roma.

- Jeg er ikke så dum at jeg setter på spill min egen karriere og en slik film, sier han.

Kan få Golden Globe

Den 7. mars kommer han ut med enda en ny film i Norge, og det er i rollen som Frank W. Abagnale i «Catch Me If You Can» han nå har fått en Golden Globe-nominasjon. Han karakteriserer denne filmen som en morsom, enkel roadmovie i forhold til «Gangs of New York».

I filmen spiller han mot Tom Hanks. Regissør? Steven Spielberg.

- Jeg skjønner ikke selv at jeg kommer ut med to filmer nesten samtidig med to av verdens beste regissører, sier han ydmykt, før han innrømmer:

- Da jeg begynte som skuespiller, så jeg på Hollywood-maskinen som en mengde elitemennesker som jeg aldri kunne identifisere meg med. Selv om jeg er født og oppvokst i Hollywood, var dette en verden langt, langt unna meg og mine, sier DiCaprio og drar hånda gjennom håret, for å rette på sveisen som gjorde ham til verdens største tenåringsidol.

ENGASJERT: I over ett år trente han seg opp foran rollen som Amsterdam Vallon i «Gangs of New York». - Jeg håper jeg er troverdig i rollen, sier DiCaprio. Han er derimot Golden Globe-nominert i rollen som Frank W. Abagnale i «Catch Me If You Can», som etter planen kommer opp på kino i Norge 7. mars.
MER ENN ET PENT ANSIKT: Leonardo DiCaprio (28) har valgt roller med omhu etter «Titanic». - Jeg blir tilbudt en rekke roller i resirkulerte action- og kjærlighetsfilmer. Det er sjelden jeg finner noe unikt i den type materiale, sier Leonardo DiCaprio.
HETT: Cameron Diaz og Leo i «Gangs of New York».<!--/BTEK2-->