HEIER PÅ TROND: Steven van Zandt heier på Lilyhammer-kollega Trond Fausa Aurvåg, som er nominert som beste mannlige skuespiller for rollen som Torgeir. I kveld kom de sammen opp den røde løperen på Gullruten. Foto: Stella Pictures
HEIER PÅ TROND: Steven van Zandt heier på Lilyhammer-kollega Trond Fausa Aurvåg, som er nominert som beste mannlige skuespiller for rollen som Torgeir. I kveld kom de sammen opp den røde løperen på Gullruten. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg er ingen festløve

Steven van Zandt tror ikke han blir sistemann i seng i kveld.

BERGEN (Dagbladet): Little Steven ankom Bergen - nesten - rett fra «Lilyhammer»-opptak på Hafjell, i jeans og fleecegenser med det norske flagget på.

- Det er alltid hyggelig å bli nominert - det er et bevis på at folk liker det vi gjør. Jeg håper virkelig at Trond Fausa Aurvåg vinner i kveld, han er en av de mest fantastiske skuespillerne jeg noensinne har jobbet med.

- Han er en av dem som gjør at det er en glede å gå på jobb hver dag. Så var det en overraskelse og glede at også Henriette er nominert. Jeg håper virkelig at en av dem vinner, sier Steven van Zandt.

Tre nominasjoner Dagbladet fikk sitte på med «Lilyhammer»-stjerna i bilen på vei fra Flesland inn til Bergen - byen der han fikk hele «Lilyhammer»-konseptet presentert for første gang. Og skjønte med en gang at dette, det kunne bli stort. Nå er innspillingene av tredje sesong i gang, og Steven, han gjør mer enn gjerne en fjerde.

I kveld er altså tv-programmet han er blitt så glad i nominert til prisen for «Beste tv-drama», i tillegg til at altså både Trond Fausa Aurvåg og Gullrute-programleder Henriette Steenstrup er nominert som beste skuespillere for sine roller i serien.

Mens «Gullruten»-festen, og ikke minst nachspielet,  er en av de mest prestisjefylte i Norge, innrømmer Steven van Zandt at han ikke er noen festløve.

- Sluttet med dop på 60-tallet
- For å være ærlig er jeg ikke noe festmenneske. Jeg drikker ikke noe særlig alkohol, jeg har ikke tatt dop siden 60-tallet og jeg er ingen danser, så jeg er ikke en person du vil ha på fest, sier Steven van Zandt, og ler hjertelig.

- Men jeg kommer selvsagt til å stikke innom, sier Steven van Zandt.

På den røde løperen var sjansen byttet ut med dress, og inne i Grieghallen hilste van Zandt hjertelig på kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen - en mann han gir æren for at det er blitt en sesong tre av serien, som nåer solgt til over 130 land.

- Han kom inn i NRK i rett øyeblikk, og det er hans fortjeneste at det ble en sesong tre, sier van Zandt til Dagbladet

På den røde løperen kom han sammen med Trond Fausa Aurvåg.