Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ingen sympatisk fyr

Møt «Enstemmig»-programleder Christer Falck i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Christer Falck (37) er tilbake på skjermen, og i like kynisk form som før. TV3s nye storsatsing realityshowet «Enstemmig» har premiere søndag, og er ifølge Falck det mest konfliktskapende konseptet som noensinne har vært sendt på tv. Mandag møter du programlederen på Dagbladet.no.

- Dette er det drøyeste som har vært på TV! Å bli utsatt for slikt press er nok noe av det mest grusomme man kan utsettes for som menneske uten av det bryter grensene til psykisk tortur, sier Christer Falck til Dagbladet.no.

Han er kjent som tidligere deltaker og programleder i TV3s «Robinson-ekspedisjonen».

Tok psykisk skade

I den nye realitysatsingen møter vi ni ulike personer, med sterke personligheter, som lukkes inne i en bunker avskåret fra kontakt med omverdenen. De har en enkel oppgave: De slipper ikke ut før de har blitt enige om hvem som fortjener å gå ut med en stor pengesum. Jo lenger tid deltakere bruker på å komme frem til en enstemmig avgjørelse, desto mindre penger gjenstår i potten.

Ved første diskusjon starter summen på 10 millioner kroner, og enighet kan gjøre en av dem så mye rikere. Blir de ikke enige da, begynner summen å tikke mot null. - Da de første ni deltakerne ble sluppet ut, ble de alle spurt om dette var noe de kunne tenkt seg å gjøre igjen, eller om de ville anbefale vennene sine å delta. Alle svarte klart nei på begge spørsmålene, og mange gav uttrykk for at de hadde tatt litt skade av å være med.

- Konseptet er utviklet for å «fucke» med hodet til folk, men om man blir så mye mer deprimert enn å komme på sisteplass i Melodi Grand Prix tror jeg ikke, sier Christer Falck.

Risikabelt

Ingen sympat: Christer Falck mener TV3s nye realitysatsing «Enstemmig» er drøy tv, og at programmet passer han perfekt. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
Ingen sympat: Christer Falck mener TV3s nye realitysatsing «Enstemmig» er drøy tv, og at programmet passer han perfekt. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer

TV3 har lett etter prototypiske personligheter, for å oppnå mest mulig konflikt og motsetninger mellom deltakerne.

- Vårt mål er jo flest mulig programmer, men det er veldig risikabelt. Det ville jo vært tidenes største og dyreste tv-smell dersom deltakerne kom til enighet etter ett par timer. Jo mer dårlig stemning i bunkersen, desto lenger tid tar det før de blir enige, sier Falck.

- Jeg er jo ingen sympatisk fyr, og programmet er skreddersydd for meg. Det er umulig for deltakerne å legge plan før de kommer inn, noe som gjør det hele svært uforutsigbart. Det lønner seg ikke å bli for godt likt, eller snakke for mye om seg selv, men heller å se an motstanderne. Jeg tror programmet vil appellere til folk som er glad i poker, og andre typer spill og spenning, sier Christer Falck til Dagbladet.no.

Ingen sympat: Christer Falck mener TV3s nye realitysatsing «Enstemmig» er drøy tv, og at programmet passer han perfekt.
Ingen sympat: Christer Falck mener TV3s nye realitysatsing «Enstemmig» er drøy tv, og at programmet passer han perfekt.