-Jeg er ingen toalettkunstner

BERLIN (Dagbladet): Magne Furuholmen takker nemlig nei til en kjempekontrakt på å utsmykke toalettskålene til et nytt cruiseskip.

- Jeg er ingen toalettkunstner, konstaterer han.

a-ha-stjernen tilbrakte nyttårshelga som gjest i den nye residensen hos Norges Berlin-ambassadør Morten Wetland. Furuholmen hadde med seg samboer Heidi Rydjord og ungene.

Engangsprosjekt

- Jeg har for første gang sett toalettskålene og håndvaskene som jeg dekorerte til ambassadørens bolig, forteller Furuholmen.

Etter at Dagbladet tidligere i høst hadde omtalt de fornemme toalettene i den nye residensen, ble han kontaktet av et norsk cruisrederi.

- De tilbød en fet kontrakt for å få meg til å gjøre det samme om bord i et skip. Det takket jeg nei til. Dette var et engangsprosjekt og blir ikke gjentatt. Jeg er tross alt ikke toalettkunstner, flirer Furuholmen.

Gamle venner

Han og ambassadør Wetland er gamle venner.

- Da Morten var i gang med å planlegge innredningen av det flotte huset, spurte han meg en kveld om jeg også var villig til å låne ut noen kunstverk - slik andre kolleger hjemmefra har gjort. I løpet av samtalen kom vi på ideen med at malte doer sikkert kunne bli «the talking point» i bygningen. Så jeg reiste til Porsgrund porselænsfabrik og malte noen skåler, sier Magne Furuholmen.

Statsbygg gikk med på den originale planen - og betalte for utgiftene på 20000 kroner til gjennomføringen.

<B>KUNST PÅ BADET:</B> Både toaletter og vasker i den norske ambassadørboligen er dekorert av Magne Furuholmen.