-Jeg er ingen toalettkunstner

BERLIN (Dagbladet): Magne Furuholmen takker nemlig nei til en kjempekontrakt på å utsmykke toalettskålene til et nytt cruiseskip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er ingen toalettkunstner, konstaterer han.

a-ha-stjernen tilbrakte nyttårshelga som gjest i den nye residensen hos Norges Berlin-ambassadør Morten Wetland. Furuholmen hadde med seg samboer Heidi Rydjord og ungene.

Engangsprosjekt

- Jeg har for første gang sett toalettskålene og håndvaskene som jeg dekorerte til ambassadørens bolig, forteller Furuholmen.

Etter at Dagbladet tidligere i høst hadde omtalt de fornemme toalettene i den nye residensen, ble han kontaktet av et norsk cruisrederi.

- De tilbød en fet kontrakt for å få meg til å gjøre det samme om bord i et skip. Det takket jeg nei til. Dette var et engangsprosjekt og blir ikke gjentatt. Jeg er tross alt ikke toalettkunstner, flirer Furuholmen.

Gamle venner

Han og ambassadør Wetland er gamle venner.

- Da Morten var i gang med å planlegge innredningen av det flotte huset, spurte han meg en kveld om jeg også var villig til å låne ut noen kunstverk - slik andre kolleger hjemmefra har gjort. I løpet av samtalen kom vi på ideen med at malte doer sikkert kunne bli «the talking point» i bygningen. Så jeg reiste til Porsgrund porselænsfabrik og malte noen skåler, sier Magne Furuholmen.

Statsbygg gikk med på den originale planen - og betalte for utgiftene på 20000 kroner til gjennomføringen.

<B>KUNST PÅ BADET:</B> Både toaletter og vasker i den norske ambassadørboligen er dekorert av Magne Furuholmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer