PÅ HOVE: Eks-modell Carmen Hillestad var booket til Hovefestivalen i år. I kveld spilte hun på Telt-scenen. Foto: Glen Bisset Eriksen
PÅ HOVE: Eks-modell Carmen Hillestad var booket til Hovefestivalen i år. I kveld spilte hun på Telt-scenen. Foto: Glen Bisset EriksenVis mer

- Jeg er konstant blakk, men dette er mer tilfredsstillende

Usselt konsertoppmøte på Hove skremmer ikke eks-supermodellen.

HOVE(Dagbladet): I mars i år slapp hun debutalbumet «Sleeper» og i dag hadde hun sin Hove-debut. Den tidligere supermodellen, Carmen Maria Hillestad (29), har valgt å gå fra catwalken til musikkscenen.

- Det er musikk jeg vil gjøre. Jeg er konstant blakk, men dette er mer tilfredstillende, forteller hun til Dagbladet etter konserten på Hove.

Dårlig oppmøte Tidligere i år har hun blitt skrytt opp i skyene av magasiner som SPIN og Pitchfork. Hun ble blant annet trukket fram av SPIN som en av de fem mest lovende artistene.

Men under hennes konsert på Hovefestivalen i kveld, ble hun møtt av knappe 30 personer til annonsert konsertstart. Og på det meste dukket det opp 50 publikummere. 

- Det var gøy å spille på Hove i kveld, og det virket som det var god stemning blandt de som kom. Jeg synes det er kult at Hove booker nye, mer avant garde band som kanskje ikke faller innenfor mainstreamen, sier hun.

Terningkast fire «Da hun satte sine noe ustø artistbein på Bylarm-scenen for et par år tilbake, kvitterte hun ut med uforrettet sak. Opptakten til hennes Hove-debut var heller ikke den beste», skriver Dagbladets anmelder på Hove, Torgrim Øyre om Hove-debuten.

Til tross for publikumssvikt, trillet Dagbladets anmelder terningkast fire og skrev:

«Det starter også litt vaklevorent for den tidligere modellen, men man skal ikke lenger enn til andre låten før man skjønner at hun har brukt de siste årene flittig. Det er nemlig en helt annen person som står på scenen denne gangen».

Samtidig som Carmen Villain stod på scenen hadde også den amerikanske r&b-stjerna, Miguel, konsert på Hovedscenen på Hove.

Modelkarriere Carmen Maria Hillestad var lenge en av verdens mest etterspurte modeller, og sammen med Iselin Steiro og Siri Tollerød har Hillestad vært en av de norske modellene med mest suksess i utlandet.

Hun har prydet forsida av internasjonale magasiner som Vogue, Harper's Bazaar, Elle og Marie Claire, og blitt hentet inn for å vise klærene til blant annet Chanel og Christian Dior.

Hennes debutplate imponerte Dagbladets anmelder, og terningen landet på en femmer:

«Selv med fordommene stappet langt ned i festivalbagen, var det lite som tydet på at eks-supermodellen Carmen Hillestad, etter en ganske forglemmelig Bylarm-konsert i 2011, skulle ta de formidable stegene som låtskriver og artist som materialiserer seg på debutalbumet Sleeper».