KRONISK NORSK BAKGRUNN: T for Turistforeningen har ingenting med denne saken å gjøre, se bakgrunnen på dette bildet. Kronisk norsk. Ellers? Nei, verden går den vegene den norske høna sparker. Foto: NTB Scanpix (Norsk Telegrambyrå altså).
KRONISK NORSK BAKGRUNN: T for Turistforeningen har ingenting med denne saken å gjøre, se bakgrunnen på dette bildet. Kronisk norsk. Ellers? Nei, verden går den vegene den norske høna sparker. Foto: NTB Scanpix (Norsk Telegrambyrå altså).Vis mer

Ny folkesykdom rir verden og dette norske landet som en mare:

Jeg er kronisk norsk, dorsk, kronisk tosk, kronisk dansk, svensk, tysk, spansk, afrikansk og komisk nok ikke fra Bergen

Lider de av kronisk norsk bakgrunn? Piller på mørkeblå Resett.

Meninger

I dag noen ord om den nye, kronisk norske diagnose. Det har seg slik at hovedstadens varaordfører, Kamzy Gunaratnam, skal lede 17-maikomiteen. Så langt, så godt.

Men, så kom den Frp-norske og nystemte, Inger-Marie Ytterhorn (er ikke det et utenlandsk etternavn?), ut med denne på norske Twitter:

Litt spesielt at det stadig er innvandrere som skal lede 17-mai komiteen. Skulle tro at etnisk norsk, med kronisk norsk bakgrunn, ville være bedre skikket til akkurat dette vervet?

Kronisk norsk bakgrunn? Interessant. Ettersom vi jobber i et fakenews-mainstream-kommunist-muslimske-mediehus så kan vi spørre den norske Lommelegen om hva som kjennetegner de med kronisk norsk bakgrunn. Lommelegen er dessverre opptatt, men via andre sikre norske kilder har vi fått vite at kronisk norsk bakgrunn er en folkesykdom som ofte rammer redde norske mennesker verden over. Folk som ofte finner svar på alle livets små og store norske problemer i egen norsk navlelo som de har samlet i generasjoner.

Norske folk som mener rosemaling er den eneste, sanne norske kunstform, som får norsk langeleik i dåpsgave og som snakker flytende cervezanorsk hos den norske spanjolen, olé! Kronisk norsk bakgrunn er også lett å oppdage i den norske matveien.

Dette er norske mennesker som spiser norsk mat laget av norske råvarer framstilt av norske kokker som aldri har lest en fransk, dansk, spansk, kinesisk, italiensk eller indisk kokebok eller som noensinne har våget å lage slik utenlandsk drittmat, voilà.

Hvordan ser vi og hvordan skal vi forholde oss til norsk mennesker med kronisk norsk bakgrunn? Enkelt. Du ser dem på venteværelser der de sitter i norsk bunad, tar et lite stev, tygger G35 og får røde, hvite og blå piller på mørkeblå Resett. De er lydige og har ingen fordommer mot andre norske mennesker som ser akkurat ut som dem selv. I morgen om de med komisk norsk bakgrunn som du ofte finner i en tenketank nær dem, capice.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.