Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er lei av film

Peter Jackson lar seg begeistre mer av spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BARCELONA (Dagbladet.no): I går kunne filmskaper Peter Jackson avsløre at han nå jobber med å skape underholdning i krysningspunktet mellom film og dataspill.

I dag fulgte Oscar-vinneren, som er ansvarlig for storfilmer som «Ringenes Herre»-trilogien og «King Kong», opp nyheten i en paneldiskusjon.

- Det er kommet til det punktet at jeg begynner å bli lei av filmer. Nå ser jeg mer frem til utgivelsen av nye spill enn nye filmer. Før var jeg helt oppsatt på å se nye filmer første dag de gikk på kino, men har i det siste heller valgt å vente på DVD-utgivelsene, sa Jackson til et morgentrøtt publikum.

Interaktiv film

Med i paneldiskusjonen var også spillskaperne Peter Molyneux («Fable», «Black & White») og Biowares Greg Zeschuk («Knights of the Old Republic»).

Alle de tre jobber med å formidle historier, bare i forskjellige medier. Jackson har tidligere erfaring bare fra film, men sier selv at han er en habil spiller.

Nå produserer han ikke bare «Halo»-filmen, men skal også lage en interaktiv film basert på «Halo»-universet.

- Mye av det vi har slitt med i spillindustrien, er at vi belager oss for mye på ferdiginnspilte sekvenser i spill for å fortelle historiene, fortalte Molyneux, og kunne samtidig opplyse om at det ville være minimalt med kuttscener i det kommende «Fable 2».

LEI FILM: Peter Jackson (til høyre), her i diskusjon med Greg Zeschuk og Peter Molyneux. Foto: SNORRE BRYNE
LEI FILM: Peter Jackson (til høyre), her i diskusjon med Greg Zeschuk og Peter Molyneux. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

Liker interaktivitet

- Det viktigste for meg har alltid vært å fortelle en historie, og som regel ender det opp med at det er jeg som må stå for fortellingen for at det blir riktig. Hvordan dette gjøres er imidlertid ikke så viktig for meg, og jeg føler ikke at jeg lenger må levere historier som filmer, fortalte Jackson, og utdypet:

- Jeg liker måten spill bruker interaktivitet på, og kommer til å utforske det i tiden fremover.

Dagbladet.no tok hele paneldebatten opp på video, og vil legge den ut i porsjoner i dagene som følger. Det er også flust av andre spennende interjvuer på X06 i dag - følg med!