- Jeg er litt bekymret for selvbildet

Odd Børretzen mottok Humanistprisen 2002 i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Denne prisen gjør meg så stolt at jeg blir litt bekymret for mitt selvbilde, sa Børretzen da han takket Human-Etisk Forbund for hederen.

Humanistprisen - 50.000 kroner og et diplom - utdeles til personer eller organisasjoner «som bidrar til fremme av humanistiske idealer og prinsipper i FNs menneskerettighetserklær ing». Prisen ble utdelt første gang i 1988, til Johan Galtung. Forrige utdeling skjedde i 1999, da Karen-Christine Friele ble hedret for sin innsats for homofile og lesbiske.

Blant de til sammen 11 prisvinnerne - inkludert Børretzen - er ellers Anders Bratholm, Finn Carling og Annette Thommessen.

Styrelederen i Human-Etisk Forbund, Roar Johnsen, delte ut prisen og hyllet Odd Børretzen for å ha formidlet «et klart humanistisk budskap til det norske folk».

Mild samfunnskritikk

Priskomiteen sier i sin begrunnelse at Børretzen har «bidratt til forståelse mellom mennesker gjennom sin lune og ironiske humor», og at han har «formidlet en mild samfunnskritikk mot forstokkede holdninger og foreldede tradisjoner på en måte som også har bidratt til å bryte ned overdreven respekt for autoriteter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer