- Jeg er litt gammeldags

Guri Solberg skal lede Amandaprisen.

NOK EN GANG: Sist gang Guri Solberg ledet utdelingen av Amandaprisen var i 2008. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
NOK EN GANG: Sist gang Guri Solberg ledet utdelingen av Amandaprisen var i 2008. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tror det blir kjempegøy. Jeg ledet Amandaprisen for seks år siden, og jeg er glad for å få den muligheten igjen, sier Guri Solberg til Dagbladet.

I sommer har hun vært en av programlederne for TV 2s «Sommertid». I august bærer turen mot Haugesund, der hun igjen skal lede den årlige utdelingen av Amandaprisen under filmfestivalen.  

- Det er noe spesielt med Amandaprisen - det er en prisutdeling som betyr så mye for folka i salen og det gjør det hele ekstra morsomt og ærefullt, sier hun.  

- Nerdete forhold til film - Hva er forholdet ditt til film?

- I mine yngre dager har jeg studert det, jeg tok grunnfag i filmvitenskap, jeg var aktiv i en filmklubb og hadde et ganske nerdete forhold til det, sier Solberg, som sier at hun har vært en ivrig kinogjenger.

- Det er dessverre blitt mindre tid til det etter at jeg har blitt småbarnsmor, men det er en bonus med denne oppgaven. Det er en ekstra god unnskyldning til å se mye film.

- Har du noen norske filmfavoritter?

- Jeg er litt gammeldags. «De dødes tjern» har jeg for eksempel sett mange ganger. Og «Den hemmelighetsfulle leiligheten», gamle perler som jeg så da jeg studerte film, sier Solberg som i etterkant av intervjuet også slenger «Vegas», «Få meg på, for faen», og «Som du ser meg» på lista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer