NOK EN GANG: Sist gang Guri Solberg ledet utdelingen av Amandaprisen var i 2008. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
NOK EN GANG: Sist gang Guri Solberg ledet utdelingen av Amandaprisen var i 2008. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

- Jeg er litt gammeldags

Guri Solberg skal lede Amandaprisen.

(Dagbladet): - Jeg tror det blir kjempegøy. Jeg ledet Amandaprisen for seks år siden, og jeg er glad for å få den muligheten igjen, sier Guri Solberg til Dagbladet.

I sommer har hun vært en av programlederne for TV 2s «Sommertid». I august bærer turen mot Haugesund, der hun igjen skal lede den årlige utdelingen av Amandaprisen under filmfestivalen.  

- Det er noe spesielt med Amandaprisen - det er en prisutdeling som betyr så mye for folka i salen og det gjør det hele ekstra morsomt og ærefullt, sier hun.  

- Nerdete forhold til film - Hva er forholdet ditt til film?

- I mine yngre dager har jeg studert det, jeg tok grunnfag i filmvitenskap, jeg var aktiv i en filmklubb og hadde et ganske nerdete forhold til det, sier Solberg, som sier at hun har vært en ivrig kinogjenger.

- Det er dessverre blitt mindre tid til det etter at jeg har blitt småbarnsmor, men det er en bonus med denne oppgaven. Det er en ekstra god unnskyldning til å se mye film.

- Har du noen norske filmfavoritter?

- Jeg er litt gammeldags. «De dødes tjern» har jeg for eksempel sett mange ganger. Og «Den hemmelighetsfulle leiligheten», gamle perler som jeg så da jeg studerte film, sier Solberg som i etterkant av intervjuet også slenger «Vegas», «Få meg på, for faen», og «Som du ser meg» på lista.

I gang med stylingen Solberg sier at hun alltid er nervøs før slike oppgaver.

- Det er en sending hvor det er viktig å holde tunga rett i munnen og for eksempel ikke si feil navn på en produsent eller lignende. Det sitter folk i salen som har jobbet rævva av seg, og det må respekteres.

I 2012 fikk skuespiller Ingrid Bolsø Berdals utringning vel så mye oppmerksomhet som prisvinnerne. Solberg setter pris på ironien i at Dagbladet spør om hun er klar for påkledningsoppmerksomheten halvannen måned før showet skal holdes. 

- Men påkledningsbiten syns jeg egentlig alltid er gøy. Diskusjonen er faktisk allerede i gang med stylisten her på TV 2. Det blir en kjole, såpass kan jeg si. Men vet du hva, det er mer en bonus enn noe jeg stresser over - jeg finner noe som jeg føler meg bra i og det gjør egentlig resten av jobben enklere.