- Jeg er litt skuffa

Selv om Jon Almaas (46) gjerne vil spille James Bond, har skuespillertilbudene latt vente på seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RØA/OSLO (Dagbladet): - Juhu! Erre herre er party?

Charlotte Frogner, i karakteren som «Celine Kopperud», kommer spankulerende inn i en hage på Røa, med sin «lillebror», Egil Hegerberg på slep.

Innspillingen av sesong to av NRK-serien «Side om side» har pågått siden påske, og er nå inne i sin siste uke. Den norske situasjonskomedien, som handler om det unge paret Marie og Jonas, spilt av Marie Blokhus og Vidar Magnussen, som flytter inn i et nytt nabolag, er et av statskanalens største, nye humorprosjekter.

Og det er ikke hvilken som helst rolleliste NRK har fått med seg: Paret Frode og Lisbeth spilles av Tore Sagen og Pernille Sørensen, og vestkantsnobbene Christian og Celine spilles av Charlotte Frogner og Jon Almaas.

- Jeg spiller meg selv De anerkjente skuespillerne står side om side, passende nok, og tripper på det nyklippede gresset i Røa-hagen. De er i gang med innspillingen av en scene som skal inn i sesongens siste episode.

- Det føles ikke som om jeg jobber når jeg er her. De er de andre som jobber, de spiller jo noen de ikke er. Jeg spiller bare meg selv, sier Jon Almaas til Dagbladet, innimellom sipping av utvanna te - en erstatning for champagne. Parene er nemlig på sommerfest.

- Det som er mest annerledes fra forrige sesong er at alle har blitt litt flinkere. Nå vet alle hvem de skal være, og vi tuller mer, sier han.

- Har ikke en skuespiller i meg I anledning «Nytt på nytts» 15 års-jubileum sa Almaas at han ville gi seg som programleder for kanskje Norges mest sette program mens det var på topp. Det står han fortsatt ved.

Men om det blir skuespilleryrket Almaas går til, er han usikker på.

- Jeg skal nok ikke satse på det. Det kan være jeg kan ta noen små biroller, men jeg tror ikke jeg har det å være skuespiller i meg, sier han, selv om han tidligere har sagt at han gjerne kunne tenke seg å spille James Bond. 

«NYTT PÅ NYTT»-KRANGEL: Jon Almaas' dummeste krangel oppstod da han stoppet en bilist som kjørte for fort. - Jeg sykla ved siden av ham, og han kjørte som en gærning. Jeg ble rasende, og skjelte ham ut, og viste fingeren. Litt seinere møtte jeg ham igjen, på settet til «Nytt på nytt», hvor han jobba i produksjonen. Det var ubehagelig, sier han. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
«NYTT PÅ NYTT»-KRANGEL: Jon Almaas' dummeste krangel oppstod da han stoppet en bilist som kjørte for fort. - Jeg sykla ved siden av ham, og han kjørte som en gærning. Jeg ble rasende, og skjelte ham ut, og viste fingeren. Litt seinere møtte jeg ham igjen, på settet til «Nytt på nytt», hvor han jobba i produksjonen. Det var ubehagelig, sier han. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Noen nye skuespillertilbud har det også vært dårlig med, forklarer NRK-profilen.

- Jeg er litt skuffa over det, egentlig. Jeg vil jo helst spille en norsk edderkoppmann, en mesterhjerne som gjør kupp, sier han.

Nye ansikter og nabokrangler Selv om serieskaperne mener det ikke er gjort store forandringer i humorseriens nye sesong, har de hentet inn noen nye skuespillere. Egil Hegerberg er hentet inn som Charlotte Frogners rufsete lillebror, og Ingrid Bolsø Berdal, Linn Skåber, Robert Stoltenberg og Siri Kristiansen er også tildelt små roller.

Den nye sesongen har også et litt mer alvorlig bakteppe enn forrige gang. I november oppfordret NRK folk til å ta kontakt med dem, og by på sine nabokrangler. Serieskaperne trengte input - men dog ikke av det alt for alvorlige slaget.

Birollehaver Egil Hegerberg innrømmer likevel at han har starta både en og annen nabokrangel i sitt nabolag.

JOBB-KRANGEL: - Jeg er ikke så glad i å krangle, men jeg kommer nok borti en del rare diskusjoner på jobb. Om for eksempel et kostyme: Skal man ha så store hengepupper, eller så store? Der og da føles det logisk, men i etterkant blir det komisk, sier Marie Blokus. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
JOBB-KRANGEL: - Jeg er ikke så glad i å krangle, men jeg kommer nok borti en del rare diskusjoner på jobb. Om for eksempel et kostyme: Skal man ha så store hengepupper, eller så store? Der og da føles det logisk, men i etterkant blir det komisk, sier Marie Blokus. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Jeg er veldig kranglete. Jeg sager ned trær uten lov, og går generelt mye naken rundt. Jeg tror jeg er den verste naboen man kan ha, sier han.

Pernille Sørensen og Tore Sagen er derimot ikke like kranglevorne.

- Jeg er veldig lite kranglete. Dessuten vil jeg tippe at det å krangle med naboene er spesielt ulønnsomt, slikt får du tilbake inn fra høyre ved neste dugnad eller 17. Mai-kommité-møte, så det bør man bare holde seg lengst mulig unna, sier Sørensen.

- Det er jo ingen som krangler lenger, alle er så konfliktskye. Og hvis man faktisk krangler så er det så betent at man ikke tør snakke om det, sier Sagen.

KRANGLA MED STEINAR: - Jeg ville alltid ha noe fra colaboks-samlingen hans, sier Tore Sagen om broren, Steinar Sagen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRANGLA MED STEINAR: - Jeg ville alltid ha noe fra colaboks-samlingen hans, sier Tore Sagen om broren, Steinar Sagen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
SØSKEN-KRANGLING: - Jeg krangla med søstera mi en gang, og da ble jeg så sur at jeg hengte bamsen hennes opp i taklampen, sier Pernille Sørensen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SØSKEN-KRANGLING: - Jeg krangla med søstera mi en gang, og da ble jeg så sur at jeg hengte bamsen hennes opp i taklampen, sier Pernille Sørensen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
KRANGELEN BLE FYSISK: - Jeg husker jeg slo min bror med en linjal i ballene en gang. Vi kranglet på om det kom til å gjøre vondt eller ikke, så da måtte vi prøve det ut. Jeg tror jeg gjorde det to ganger, til og med, sier Vidar Magnussen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRANGELEN BLE FYSISK: - Jeg husker jeg slo min bror med en linjal i ballene en gang. Vi kranglet på om det kom til å gjøre vondt eller ikke, så da måtte vi prøve det ut. Jeg tror jeg gjorde det to ganger, til og med, sier Vidar Magnussen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer