Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er modell, ikke rollemodell

LONDON (Dagbladet): Naomi Campbell har i lang tid kjempet for å få bukt med sine rusproblemer. For et år siden trykte avisa The Mirror bilder av 31-åringen på vei ut fra et møte i Anonyme Narkomane (NA). Supermodellen svarte med å saksøke avisa for å ha begått overtramp mot hennes privatliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar 2001 deltok Naomi Campbell på et møte i foreningen Anonyme Narkomane i det eksklusive området Chelsea sentralt i London. Utenfor ventet en Mirror-fotograf som var blitt tipset av en i Naomis nære krets, og inne på møtet hadde den britiske tabloidavisa en kvinnelig reporter. Dagen etter trykte The Mirror historien som avslørte hvordan en av verdens mest kjente jetsettere sleit med narkotikaproblemer.

Sjokk, sinne, svik og overgrep - slik beskriver en av verdens mest kjente fotomodeller sine følelser da hun leste artikkelen i The Mirror.

- For første gang på lang tid tvilte jeg på meg selv og mine egne muligheter til å fortsette, forteller Campbell videre om sin reaksjon.

Ikke rollemodell

- Jeg er modell, men ikke rollemodell, forklarte Naomi Campbell i retten i går. Hun sier også at hun er et vanlig menneske, og ikke supermodell 24 timer i døgnet uka gjennom.

Campbell ble oppdaget i London av en modellspeider da hun var femten år gammel. Siden den gang har hun levd av sin langlemmede modellkropp og oppnådd status som en av de best betalte i sin bransje.

Bildet av Campbell ble tatt fra en bil 45 meter unna inngangen til møtelokalet i Kings Road. På det tidspunktet hadde Campbell allerede deltatt på møter i Anonyme Narkomane gjennom et helt år. Hun hadde funnet veien til NA i USA, Japan, Australia, Italia og Frankrike for å få bukt med sine problemer.

Det er celebre navn som omtales i retten når Naomis jetsettliv skal kartlegges. Mirrors advokat mener Campbell har brukt tidligere kjærester som skuespiller Robert De Niro, danseren Joaquin Cortes og Flavio Briatore bevisst for å promotere seg sjøl gjennom intervjuer.

Ikke privatliv

Naomi Campbell har i intervjuer gjennom flere år avvist at hun har hatt problemer med narkotika, men i rettssalen i London innrømmer hun nå at dop har vært et problem siden 1997. Hun erkjente også at hun hadde løyet om dette ved flere anledninger.

Dette mener advokaten som fører saken for The Mirror skaper et troverdighetsproblem for catwalkstjernen.

- Ved sin kjendisstatus har hun ikke lenger samme krav på privatliv, hevdet Mirror-redaktør Piers Morgan i går.

Rettssaken er ventet å vare ut denne uka.

FRA CATWALK TIL RETTSSAL: Supermodell Naomi Campbell løp så fort hun kunne ut i bilen etter andre dag i retten i går mot den britiske tabloidavisa The Mirror.
Hele Norges coronakart