- Jeg er modig

Sokneprest Einar Gelius er stolt over å ha skrevet om sex i Bibelen.

||| (Dagbladet): - Jeg er stolt av meg selv og av at jeg har turt å gi ut denne boka. Jeg er stolt og modig for dette prosjektet, sier Einar Gelius.

Soknepresten inviterte i dag til pressekonferanse i Vålerenga prestegård for å lansere «Sex i Bibelen». Boka har allerede fått mye oppmerksomhet, og Gelius forteller at han først og fremt har hatt et ønske om å skape mer åpenhet rundt kristendom og seksualitet.

  Skam og skyld - Jeg har møtt mange som har vokst opp i kristne hjem der seksualitet har vært knyttet til skam og skyld, sier han.

I boka skriver han også at «kristendommen gjennom kirkens forkynnelse har vært mer fiendtlig innstilt til sex enn noen annen verdensreligion».

- Mange sitter med et bilde av kirken som moraliserende og dømmende. Jeg har ønsket å vri fokuset over på det som er positivt. Å få frem de gode tekstene i bibelen som handler om den frodige og flotte seksualiteten, sier Gelius.

  Kritikk Han har måttet tåle kritikk fra flere hold. Oslo-biskop Ole Chr. Kvarme har tidligere uttalt til Dagbladet at «Sex i bibelen» er en bok «vi godt kunne vært foruten».

VIL HA ÅPENHET: Sokneprest Einar Gelius vil ha mer åpenhet rundt kristendom og seksualitet. Foto: Nina Hansen
VIL HA ÅPENHET: Sokneprest Einar Gelius vil ha mer åpenhet rundt kristendom og seksualitet. Foto: Nina Hansen Vis mer

— Hvis Einar Gelius sitt ståsted er i strid med bekjennelsesskriftene må det få konsekvenser, sier domprost Olav Dag Hauge til avisa Vårt Land.

- Les boka først, så kan vi ta samtalen, er Gelius' svar til kritikerne.

Soknepresten reagerer på media og Dagbladets omtale av hans egne seksuelle skildringer i boka.

- 80 prosent av innholdet i boka er gjengivelser av bibeltekster.

Einar Gelius har ofte vært omtalt som fotball-presten og i den senere tid som «Skal vi danse»-presten. Han avviser imidlertid at han med utgivelsen av boka er redd for å bli stemplet som sex-presten.

- Jeg er først og fremst Vålerenga-presten. Jeg er et seksuelt menneske og seksualitet er en viktig del av mitt liv.
Seksualiteten er en del av skapelsen. Det var så og si det første gud sa: gå ut og ha sex.