Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er nervøs

Björn Ulvaeus har ikke mistet nattesøvnen før kveldens premiere på «Mamma Mia!» i London med norske Lisa Stokke (24) i hovedrollen. - Men jeg er veldig nervøs, innrømmer ABBA-legenden overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjør generalprøve

ABBA er tilbake

Det er solgt billetter for over 45 millioner norske kroner før kveldens premiere - på 25-årsdagen for ABBAs gjennombrudd med «Waterloo» i Melodi Grand Prix. Det er ikke igjen billetter til Prince Edward-teatret på West End før om flere måneder. Britene har igjen fått diagnosen «ABBA-feber».

- Ikke stresset

- Dette er helt vanvittig, sier Björn Ulvaeus til Dagbladet. Han vet ikke helt hva han skal si før kveldens premiere, men konstaterer:

- Jeg er nervøs, og veldig spent på kritikken.

- Hvorfor så nervøs? Har dere ikke kontroll?

- Slapp av - det er bare helt vanlige premierenerver. Jeg er på ingen måte stresset. Vi har jobbet med dette lenge - og jeg vet at forestillingen sitter hos ensemblet.

- Og Lisa Stokke fikser dette?

- Ja, om hun gjør. Utrolig at hun er et ubeskrevet blad i sitt hjemland, men desto mer spennende. Det kjennes fantastisk å ha henne med. Hun er kort og godt «skitbra». Jeg har en veldig god følelelse, forsikrer ABBA-legenden.

- Ubegripelig

Musikalen handler om Sophie (Lisa Stokke) og mamma Donna (Siobhan McCarthy) som driver et pensjonat på en gresk øy. Sophie har vokst opp uten å vite hvem hennes far er - og da hun finner morens gamle dagbøker, oppdager hun at heller ikke moren vet hvem som er hennes pappa. Det står mellom tre karer - og Sophie vet ikke annen råd enn å invitere alle tre til sitt bryllup.

27 av ABBAs pop-låter - i 90-tallssound - fletter det hele sammen til en nesten to timer lang forestilling.

- Jeg vet at dette funker på publikum. Folk står og danser i salen!

ABBA-MANIA: Björn Ulvaeus er nervøs foran premieren på ABBA-musikalen «Mamma Mia!»