KOMMENTARER

Jeg er norsk

Men møter meg selv i døra når jeg sier det.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I min første helgekommentar i Dagbladet, som var på trykk for et par uker siden, skrev jeg om grenselandet mellom ytringsplikt, ytringsfrihet og ytringsfrykt, og hvor redd jeg har blitt for å delta i den offentlige debatten, til det punktet at jeg har begynt å trekke meg.

Responsen var overveldende, og jeg fikk en rekke tilbakemeldinger, de aller fleste var så positive og varme at jeg kunne roe pulsen og slippe litt av frykten som jeg prøvde å adressere. Herlighet, folkens, takk!

Og så kom selvfølgelig den samme gamle tralten om at hvis jeg var så utakknemlig og misfornøyd med å få bo i Norge, så kunne jeg vær så god dra tilbake dit jeg kom fra, eller bare holde kjeft.

Det er selvfølgelig ikke første gangen jeg har hørt utsagn som dette, og garantert ikke den siste. Disse kommentarene var heldigvis i mindretall, og jeg ble oppriktig rørt av den støtten og rausheten jeg fikk av totalt fremmede som sto opp for meg på Internett. Men i møte med å skulle forsvare meg i den debatten – om man kan kalle det en debatt – så møtte vennene mine og mange av dem som sto opp for meg seg selv litt i døra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer