Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er pissandes lei Munkholm

Ida Maria har hvit måned på Hove. Videopremiere!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SE IDA MARIAS NYE VIDEO TIL «I LIKE YOU SO MUCH BETTER WHEN YOU\'RE NAKED» HER!

TROMØYA (Dagbladet)- Det er store sko å fylle, sier Ida Maria Børli Sivertsen.

Litt småsjuk, etter å ha venta i det lengste på å bli henta i Arendal av Hove-bilen, har årets Alarmprisvinner omsider kommet seg til Tromøyas vannkant.

I kveld stepper hun inn for den britiske artisten M.I.A. Ideelt sett skulle hun ha stått blant publikum.

- Jeg er en jævla stor fan - helt banalt forelska i ho, forteller nordlendingen. For få dager siden måtte en skuffa festivalledelse opplyse om at M.I.A. hadde kansellert hele Europaturneen sin på grunn av "helsemessige årsaker".

Seinere kom det fram at hun også legger opp som artist. Nå er det Ida Maria som skal få publikum til å danse. Hun har stor respekt for M.I.A.s avgjørelse.

 
- Dama har spilt sammenhengende i tre år. Hun er videokunstner, regissør - vår tids Leonardo da Vinci. Da er det klart hun trenger å hente seg inn igjen, sier hun.

Ida Maria veit hva hun snakker om. Etter å ha spilt utallige konserter i både Norge, Sverige og England i hele vår, står nå Hovefestivalen for tur.

GLASTONBURY OG STRIPPENDE BANANER: Ida Maria Børli Sivertsen er klar for Hove og Glastonbury. Men hun er mest opptatt av musikkvideoen til singelen "... Better When You´ re Naked", som består av strippende bananer. - Bananer er jo klassisk populær kultursymbolikk, det - se bare på Andy Warhol. Vi stjeler som bare det, men jeg skjemmes ikke over det. Ta for eksempel gårsdagens Jay-Z- show. Det var jo en eneste lang karaokeseanse, men ikke så veldig beskrivende for hva han gjør som musiker. Foto: Lars Eivind Bones Foto: Lars Eivind Bones
GLASTONBURY OG STRIPPENDE BANANER: Ida Maria Børli Sivertsen er klar for Hove og Glastonbury. Men hun er mest opptatt av musikkvideoen til singelen "... Better When You´ re Naked", som består av strippende bananer. - Bananer er jo klassisk populær kultursymbolikk, det - se bare på Andy Warhol. Vi stjeler som bare det, men jeg skjemmes ikke over det. Ta for eksempel gårsdagens Jay-Z- show. Det var jo en eneste lang karaokeseanse, men ikke så veldig beskrivende for hva han gjør som musiker. Foto: Lars Eivind Bones Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Resten av sommeren er fylt opp med festivalspilling, både her til lands og på De britiske øyer. Sånt blir man forkjøla av.

Hvit måned

- Det er et trykk fra alle kanter. En får hotellnoia og til slutt også noia for seg sjøl, sier hun.
Likevel: lei av artistlivet er hun ikke.

- Men det er alle disse jævla fellene. Det å drikke hver eneste dag og bare gå i sirkel. Du har soundchecken, deretter spillinga og så stikker du på hotellrommet og drikker. Det handler om å bryte det mønstret, derfor har jeg en hvit måned gående, forteller hun, og plasserer en snus i kjeften.

I skrivende stund er hun i gang med dag åtte.

- Eller kanskje det blir et hvitt år. Men jeg er pissandes lei av Munkholm nå.

- Absurd

På torsdag åpner Ida Maria den britiske Glastonburyfestivalen.

image: - Jeg er pissandes lei Munkholm

- Jeg gleder meg som farsken. Det blir faen steike meg mye folk, sier Ida Maria, som er "middels nervøs" over å spille på Englands største festival. 23-åringen fra Helgeland mener det er absurd for en artist å stå på scenen og spille for et publikum.

- Det der er et typisk vestlig fenomen. Musikk handler jo om å dele opplevelser. Det er trist hvis en må ty til gitarknusing på hver eneste konsert. Da handler det ikke lenger om musikk, men om destruksjon. Storbonde Men til tross for at hun synes artistlivet et "surrealistisk yrke med for mye personlig oppmerksomhet": Ida Maria kunne aldri vært storbonde.

- Det er nok den ene tingen jeg ikke kan, hæ - hæ - hæ. Du er nødt til å levere varene hver eneste dag, akkurat som en artist. Det er en risikosport, hvor været er den største fienden.

- Og hva er den største fienden for deg som artist?

- Risikoen er at man lar sin egen person bli lagt ut for salg, for bedømmelse, også for seg selv. Min største fiende er å bukke under for andres oppfatning av hvem jeg er som person.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!