Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er redd for at det som har skjedd i Paris skal føre til noe enda verre

Tegneserieforfatter Knut Nærum er usikker på om det er klokt å bedrive kampanje etter terroren.

DEBATT: Politisk redaktør i Dagbladet Marie Simonsen, Knut Nærum, Kyrre Nakkim i NRK, Thomas Spence, leder i Norsk Journalistlag og Shoaib Sultan ved Antirasistisk Senter under debatten «Ytringsfriheten under angrep» på Litteraturhuset lørdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
DEBATT: Politisk redaktør i Dagbladet Marie Simonsen, Knut Nærum, Kyrre Nakkim i NRK, Thomas Spence, leder i Norsk Journalistlag og Shoaib Sultan ved Antirasistisk Senter under debatten «Ytringsfriheten under angrep» på Litteraturhuset lørdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Redaktører, journalister, samfunnsdebattanter, tegnere og fribyforfattere var samlet til debatt på Litteraturhuset lørdag, i lys av angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

- Dette er et møte vi skulle ha vært foruten, innledet styremedlem i Norsk PEN, Ann-Magrit Austenå.

Austenå sikter til hvordan menneskene som ble drept av to islamistiske drapsmenn under et redaksjonsmøte onsdag er «et angrep på ytringsfriheten».

Lørdagens debatt var en felles markering mot angrepet, og en diskusjon om hvorvidt en kan holde den offentlige samtale åpen uten å true noen til taushet med vold.

- Kan føre til noe enda verre I panelet satt blant andre forfatter, komiker og tegneseriehumorist Knut Nærum.

Han sa tidlig i fra om hvordan han var overbevist om at han i løpet av debatten ville bli kalt «feig».

- Jeg regna med at jeg kom til å bli kalt feig, og det er fordi jeg ikke er blant dem som er helt sikker på hvor riktig det er at man nå skal trykke flest mulig tegninger, som noen muslimer vil oppfatte som krenkende, på flest mulig steder, sier han til Dagbladet.

Nærum, som blant annet er tegneserieforfatter for Donald-bladet, forklarer han er opprørt og trist over det som har skjedd i Paris.

- Og jeg er redd for at det som har skjedd denne uka skal føre til noe enda verre, sier han.

Nærum påpeker samtidig at selvsensur faller naturlig for ham når Donald-historier skal skrives.

- Jeg har ikke behov for å henge ut noen. Ufordringen er ikke å holde seg på riktig side av gjerdet, men å fortelle så gode historier som mulig, sier han. 
Lik Dagbladet på Facebook.