DEBATT

Debatt: Trump-familien

Jeg er så lei dette negative fokuset på damer!

De er rett og slett for pene for henne, disse høye, vakre og slanke kvinnene.

TRUMP-FAMILIEN: Donald Trump med sønnen Barron, kone og førstedame Melania, svigersønn Jared Kushner og døtrene Ivanka og Tiffany Trump. Foto: AP / NTB Scanpix
TRUMP-FAMILIEN: Donald Trump med sønnen Barron, kone og førstedame Melania, svigersønn Jared Kushner og døtrene Ivanka og Tiffany Trump. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hvilke signaler sender Sigrid Hvidsten til kvinner som støtter sine menn både i politikken og i andre offentlige yrker, når hun bevisst kritiserer utseendet til kvinnene i og rundt Trump-familien? De er rett og slett for pene for henne, disse høye, vakre og slanke kvinnene.

Det har, som hun skriver, ingen betydning hvor smarte de er, hvor snille de er, hvor gode mødre de er, hvor god utdannelse de har eller hvor bra damer de er. De er rett og slett ikke tilstede for noe annet enn symbolverdi. Hvis du er pen er du ikke annet enn et vandrende symbol, selv med en doktorgrad. I hvert fall om du er del av Trump-familien.

Melania Trumps ønske om å adressere nettmobbing kan nok for mange være på grensen til parodi for enkelte, med tanke på utspillene ektemannen Donald Trump har kommet med gjennom valgkampen. Det er likevel et trist angrep av Hvidsten på ei gruppe kvinner for deres utseende. Dette var første representasjonen etter at ektemannen hadde vunnet valget. Hvilken kvinne, eller mann for den saks skyld, ville ikke valgt å kle seg opp og pynte seg i den anledning?

Dette er ikke annet enn et stygt forsøk på å ta Donald Trump ved å angripe kvinnene rundt ham. Hvidsten bedriver «womanshaming», og tror hun går til forsvar for kvinners rettigheter ved nettopp å angripe kvinnene. Det er absurd!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer