Debatt: Trump-familien

Jeg er så lei dette negative fokuset på damer!

De er rett og slett for pene for henne, disse høye, vakre og slanke kvinnene.

TRUMP-FAMILIEN: Donald Trump med sønnen Barron, kone og førstedame Melania, svigersønn Jared Kushner og døtrene Ivanka og Tiffany Trump. Foto: AP / NTB Scanpix
TRUMP-FAMILIEN: Donald Trump med sønnen Barron, kone og førstedame Melania, svigersønn Jared Kushner og døtrene Ivanka og Tiffany Trump. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Hvilke signaler sender Sigrid Hvidsten til kvinner som støtter sine menn både i politikken og i andre offentlige yrker, når hun bevisst kritiserer utseendet til kvinnene i og rundt Trump-familien? De er rett og slett for pene for henne, disse høye, vakre og slanke kvinnene.

BLOGGER: Thorstein Skårnes.
BLOGGER: Thorstein Skårnes. Vis mer

Det har, som hun skriver, ingen betydning hvor smarte de er, hvor snille de er, hvor gode mødre de er, hvor god utdannelse de har eller hvor bra damer de er. De er rett og slett ikke tilstede for noe annet enn symbolverdi. Hvis du er pen er du ikke annet enn et vandrende symbol, selv med en doktorgrad. I hvert fall om du er del av Trump-familien.

Melania Trumps ønske om å adressere nettmobbing kan nok for mange være på grensen til parodi for enkelte, med tanke på utspillene ektemannen Donald Trump har kommet med gjennom valgkampen. Det er likevel et trist angrep av Hvidsten på ei gruppe kvinner for deres utseende. Dette var første representasjonen etter at ektemannen hadde vunnet valget. Hvilken kvinne, eller mann for den saks skyld, ville ikke valgt å kle seg opp og pynte seg i den anledning?

Dette er ikke annet enn et stygt forsøk på å ta Donald Trump ved å angripe kvinnene rundt ham. Hvidsten bedriver «womanshaming», og tror hun går til forsvar for kvinners rettigheter ved nettopp å angripe kvinnene. Det er absurd!

Hvis det var den kommende presidenten Hvidsten virkelig ønsket å ta, finnes det nok av punkter å angripe ham på, og da spesielt med tanke på kvinnesynet han har presentert. Der finnes det mye å ta av. Det faktum at damene rundt ham er pene, er ikke ett av de punktene.

Hvidsten forsøker å argumentere med at hun vet at det er galt å dømme noen på utseende, men velger likevel å gjøre det. Personlig synes jeg det gjør saken enda verre.

«Kunnskap trumfer alt», sa Stoltenberg i nyttårstalen sin i 2010. Selv om jeg står politisk forankret godt til høyre for Arbeiderpartiets tidligere leder, er vi veldig enige på akkurat det punktet. Så Hvidsten, fortell heller kvinner at det har betydning hvor smarte de er, hvor snille de er, hvor gode mødre de er, hvor god utdannelse de har eller hvor bra damer de er. Også de som er «modell-pene». Utseende og intelligens henger nemlig ikke sammen. Og ikke rakk ned på de som gjør andre valg, eller ser annerledes ut enn deg.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.