DEBATT

Gullruten:

Jeg er så utrolig skuffet

Hva har gått galt når vi deler ut priser til mennesker som håner og trakasserer andre?

EN FLOPP: Jeg er så skuffet over at en jury, en komité, hyller overtramp av andre. Det får hele konseptet til å framstå som en flopp, etter min mening, skriver innsenderen om Gullruten 2019, der Melina Johnsen fikk prisen for Årets deltaker. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
EN FLOPP: Jeg er så skuffet over at en jury, en komité, hyller overtramp av andre. Det får hele konseptet til å framstå som en flopp, etter min mening, skriver innsenderen om Gullruten 2019, der Melina Johnsen fikk prisen for Årets deltaker. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Gullruten 2019», en pris som skal gi en utmerkelse til menneskene i tv-bransjen for deres arbeid og bemerkelsesverdige inntrykk gjennom tv-ruta, ble delt ut for et par uker siden. Blant flere kategorier, eksempelvis «beste skuespiller, «beste programleder» og «årets deltaker» hedres menneskene bak.

At Else Kåss Furuseth fikk utdelt en pris for sin måte å kaste lys over psykisk helse og selvmordsproblematikk på, er høyst nødvendig, viktig og fint. Det trengs å settes på dagsorden og er fremdeles viktig å fjerne stillhet og stigma rundt.

Hvor ironisk er det da at gullruten har blitt til en arena der man blir belønnet for å håne og krenke andre mennesker? Det er for meg helt ubegripelig.

Reality-deltaker Melina Johnsen, fra den svært kontroversielle programserien «Ex On The Beach», vant prisen for «årets deltaker». I serien hun medvirker i, slenger hun stygge bemerkelser til en annen meddeltaker, slik som «du er stygg, du er feit, du er bleik, du er ikke en dritt, bitch», og vinner så en pris for det etterpå.

Det er så mange spørsmål som florerer rundt i hodet mitt, for hvordan er det i det hele tatt mulig? Hvilken gjeng voksne mennesker er det som tillater at dette skjer? Åpenbart spiller det ingen rolle hvilke signaler, holdninger og verdier vi sender ut i samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer